Ez durva: medve ölt meg egy fiatal nőt Romániában

MTI   
  Megosztom
Ez durva: medve ölt meg egy fiatal nőt Romániában

Medvetámadásban életét vesztette egy fiatal nő a romániai Bucsecs-hegységben kedden.

Az Agerpres hírügynökség első tájékoztatása szerint a medvetámadást egy férfi jelentette a 112-es segélyhívón, akit meg is találtak a helyszínre siető csendőrök a – Busteni városától a 2000 méteres magasságban található Caraiman menedékházhoz – Jepii Mici magashegyi túraútvonalon. A férfi elmondása szerint medve támadt a vele együtt túrázó nőre és elvonszolta egy olyan helyre, ahol nem láthatta, mi történik vele. A medvetámadást bejelentő turistát a hegyi csendőrök lekísérték Busteni üdülőtelepre.

Nem sokkal később a Prahova megyei hegyimentők közölték, hogy – miután kötélen beereszkedtek a völgybe – holtan találták az eltűnt turistát, de a holttest lehozását nemcsak a nehéz terep nehezíti, hanem az is, hogy a medve még mindig a környéken ólálkodik, 10-15 méterre a hegyimentőktől.

Az áldozat keresése érdekében a hatóságok korábban a helyszínre küldték a Brassó megyei rohammentő-szolgálat helikopterét is, de miután a hegyimentők megtalálták az eltűnt nőt a fenyőerdővel borított szűk és meredek völgyben, a helikopter nem tudott segíteni a holttest lehozatalában, ezért visszafordult a bázisra.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

medve

románia

támadás