Lassan felforrnak: 30 fokhoz közelít a Velencei-tó, de a Balaton vizére sem lehet panasz

HelloVidék   
  Megosztom
Lassan felforrnak: 30 fokhoz közelít a Velencei-tó, de a Balaton vizére sem lehet panasz

A forróságban tavaink vize is egyre melegebb, a Velencei-tó hőmérséklete Agárdnál már a 30 fokot közelíti, de lassan a Balatonnál is hasonló lesz a helyzet.

Agárdnál már a 30 fokot közelíti a Velencei-tó hőmérséklete, miután ma reggel 29,6 Celsius-fokos vízhőfokot mért az Országos Vízjelző Szolgálat – adta hírül az Időkép.

Noha Magyarország többi tava nem ennyire meleg, a hőségben minden állóvizünk hőmérséklete napról napra emelkedik. A vízjelző szolgálat ma reggeli adatai szerint a Balaton 25-27 fokos: Siófokon még kellemesen hűsítő a víz, ott 24,7 fokot mértek, 25,1 fokkal viszonylag friss még Balatonkenesén és 25,4 fokkal Balatonfenyvesen, Tihanyban viszont már 26,6, Gyenesdiáson pedig 27,1 fokos a Balaton. A melegedés a többi hazai tavat sem kerüli el: a Fertő-tó Fertőrákosnál 26,8, a Lupa-tavak 24, a Szelidi-tó és a Tisza-tó pedig 26 fokos.

A következő napokban marad a forróság, így álló- és folyóvizeink hőmérséklete tovább emelkedhet.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

víz

víz hőmérséklet