A számok nem hazudnak: elképesztő, hány fokosak most a magyarországi tavak

HelloVidék   
  Megosztom
A számok nem hazudnak: elképesztő, hány fokosak most a magyarországi tavak

Tovább emelkedett tavaink vízhőmérséklete, a Balaton csütörtökön reggel a Tihanyi révnél már 24,9 fokos volt.

A hőség beköszöntével tovább emelkedett a haza tavak hőmérséklete van, amelyik már túlságosan is meleg. Ami a vízhőfokokat illeti a nagyobb tavaink melegszenek. Csütörtökön reggel annyit írnak a hydroinfo.hu-n, hogy a Balaton a a Tihanyi révnél 24,9 fokos (ez 0,7 fokos emelkedés egy nap alatt). Tegnap, azaz szerda reggel a Velencei-tó 29,6 fokos volt - írja az InfoStart.

A Balaton vízszintje az elmúlt napokban csökkent, nyolc nap alatt 5 centiméterrel, de például a szerdai hőség után sem veszített, azaz maradt a keddi 117 centi.

Németh Lajost a TV2-ben arról beszélt, hogy további erős felmelegedés várható, és ennek következtében a hétvégére néhol akár a 29 fokot is elérheti a Balaton vizének hőmérséklete. A meteorológus azt is hozzátette, hogy a tartós déli áramlással Észak-Afrika felől forró levegő érkezik Magyarországra, és emiatt a kialakult kánikulának egyelőre nem látni a végét.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

balaton

hőmérséklet

melegedés