Meglett a böjtje a fellépésnek: megkezdték a munkálatokat a Balatonnál, ennek sokan örülnek majd

HelloVidék   
  Megosztom
Meglett a böjtje a fellépésnek: megkezdték a munkálatokat a Balatonnál, ennek sokan örülnek majd

Több tucat balatoni stégbejárót szabadítottak meg lezárt kapuiktól az elmúlt két hétben, főleg a déli parton, a vízügy határozott fellépésének köszönhetően.

A legtöbben maguk szerelték le a stégkapuikat, miután megkapták a felszólító levelet, azonban a kaputartó rudak, lécek a helyükön maradtak – írja a hírbalaton.hu

A nyár elején a vízügyi hatóság illegális építmények eltávolításába kezdett a Balaton keleti partjain, aminek köszönhetően látványosan kulturáltabbá vált a kőgát Balatonfűzfő és Balatonkenese között. Június utolsó hetében pedig felhívások jelentek meg dél-balatoni illegális stégkapukon, miszerint 5 napja van a tulajdonosoknak az elbontásra, különben a vízügy teszi meg borsosabb áron, a tulajdonos költségén. Ahol a bejáróstégnek nincs engedélye, ott azt is elbontják, ahol az rendben van, onnan csak a kaput kell eltávolítani.

A hírbalaton.hu információi szerint a vízügy adott türelmi időt annak aki kért. Továbbra is akad pár ellenálló, akiknél a vízügy teszi meg a szükséges lépéseket, de az esetek túlnyomó többségében az érintettek maguk nyitották meg az eddig lezárt stégeiket.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

balaton

bontás

stég