Valami nagyon furcsa dolog történik a Balatonnál: így áll most a tó vízszintje

HelloVidék   
  Megosztom
Valami nagyon furcsa dolog történik a Balatonnál: így áll most a tó vízszintje

Miközben a Balaton vízhőfoka már meghaladja a déli parton a 30 fokot, a tó csak nagyon mérsékelten apad.

A Balatoni értékmentés nevű Facebook-csoportban egy érdekes jelenséget magyarázata olvasható. A vízügy adati ugyanis azt mutatják, hogy a 35 fok feletti levegő-hőmérsékletet ellenére a tó csak lassan apad. Jelenleg 116 centis, a vízszint négy napja nem változott - írja az InfoStart.

A csoportban Doroszlai Dénes érdekes vízhőfokmérésről számolt be. Azt írja: „július 15-én, este 7 óra után több mérést is elvégeztem a műholdképen rögzített pontokon”.

Az eredmény: körülbelül 650 méterre a parttól 3,8 méter mélyen 29,3, 2 méteren 29,9, a felszín közelében 30,1 Celsius-fok volt a tó vízhőmérséklete. Nagyjából 390 m-re a parttól: 2 méteren 30,1, a felszín közelében 30,4, míg a partközeli, térdig érő vízben 31,2 fokos volt a Balaton.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

balaton

vízszint

apadás