Elképesztő magyar siker: nemzetközi konferencián remekeltek a Széchenyi István Egyetem hallgatói

HelloVidék   
  Megosztom
Elképesztő magyar siker: nemzetközi konferencián remekeltek a Széchenyi István Egyetem hallgatói

Természeti veszélyekről szóló nemzetközi konferencián remekeltek a Széchenyi István Egyetem hallgatói.

Második alkalommal rendezte meg nemzetközi konferenciáját a Természeti Veszélyek Mérnöki Kutatási Hálózat Hallgatói Tanácsa. Az online tanácskozáson a győri Széchenyi István Egyetem Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Karának öt hallgatója mutatta be kutatását, egyikük pedig főszervezője is volt az eseménynek.

Nurullah Bektas török építőmérnök-doktorandusz 2020-ban érkezett a győri intézménybe a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogramnak köszönhetően. Doktori tanulmányainak középpontjában a természeti veszélyek és katasztrófák állnak; a 2023-as törökországi földrengést követően haza is utazott, hogy egy nemzetközi csapat tagjaként önkéntesként segítse a katasztrófa utáni felderítést és kárfelmérést. Az elmúlt években kezdett el komolyabban foglalkozni a nemzetközi kapcsolatépítéssel, ezért folyamatosan keresi a lehetőségeket a szakmájában meghatározó civil szervezetekkel és szakértőkkel való együttműködésre.

Az első itt töltött évemben döntöttem el, hogy kutató és oktató szeretnék lenni, ezért már három éve mentorálok alap-, illetve mesterképzésben tanuló hallgatókat, akik az idei tavaszi szemeszter során öt pályamunkával szerepeltek eredményesen a Tudományos és Művészeti Diákköri Konferencián

– részletezte Nurullah Bektas. Hozzátette: igyekszik minél több szakmai tanácsot is adni a kezdő mérnököknek, különösen a publikálás és a konferenciákon történő részvétel területén.

2021-ben csatlakoztam a Természeti Veszélyek Mérnöki Kutatási Hálózat Diplomás Hallgatói Tanácsához (Natural Hazards Engineering Research Infrastructure Graduate Student Council – NHERI GSC). Eleinte csak tagként voltam jelen, mára azonban én lettem a szervezet kutatásokért felelős vezetője. Társaimmal együtt második alkalommal hoztuk tető alá a természeti veszélyekről és katasztrófákról szóló egynapos nemzetközi online konferenciát, amelyen rajtam kívül négy széchenyis hallgató adott elő sikerrel, ketten pedig absztraktjukkal is megjelennek a rendezvényt záró összefoglaló kiadványban

– mondta el a Széchenyi István Egyetem Multidiszciplináris Műszaki Tudományi Doktori Iskolájának hallgatója.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

széchenyi istván egyetem

konferencia

siker