Legyilkolt őzikével kisgyerekeket fotózni, ez rendben van?! Botrány a hajdúsági gyermek vadásznapon

HelloVidék   
  Megosztom
Legyilkolt őzikével kisgyerekeket fotózni, ez rendben van?! Botrány a hajdúsági gyermek vadásznapon

„A gyermek vadásznap nem gyilkosképző” – írta közleményében az Országos Magyar Vadászkamara, miután nagyon sok támadás érte a Polgáron megtartott gyermek vadásznapot, írta a 444.hu.

„A gyermek vadásznap nem gyilkosképző” címmel adott ki az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) közleményt, miután nagyon sok támadás érte a Polgáron megtartott gyermek vadásznapot – szúrta ki a 444 a szervezet honlapján, megjegyezve, a rendezvényen a gyerekek a többi között lőhettek légpuskával, íjjal pedig egy róka illetve egy vaddisznó képét találhatták el. A helyszínen volt egy elejtett őz is, amely előtt a készült egy csoportkép a kisgyerekekkel együtt.

Szervezetünk őszinte értetlenséggel szembesült azokkal a sajtóban és közösségi médiában megjelent cikkekkel, véleményekkel, amelyek – esetenként minősíthetetlen – kritikával illették a Hajdú-Bihar vármegyei Polgáron július 18-án gyerekek részére szervezett vadászati tematikájú, egésznapos foglalkozást

– írták a Facebook-oldalukon.

A gyermek vadásznapnak elnevezett program keretében a résztvevők – a teljesség igénye nélkül – természetvédelmi szakembertől tanulhattak az év emlőséről, a fokozottan védett vadmacskáról, a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság jóvoltából pedig az év madaráról, a kerecsensólyomról.

Hallhattak arról is, miért van szükség egyes fajok védelmére és vadászati idényekre, és a terítéken elhelyezett, elejtett őzek kapcsán pedig a vadászati kultúráról, etikáról, szokásokról – amelyek révén a vadászat pont, hogy többé válik az állatok megölésénél. A szintén felháborodást kiváltó légpuskás lövészet és az íjászat – amely foglalkozásokat szakavatott sportolók tartottak, és amelyek egyébként bármelyik falunap vagy búcsú népszerű és elmaradhatatlan elemei – csak két program volt a számos közül – mentegetőzött a szervezet.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

vadászat

vadásznap