Volt dolga a hatóságoknak: még soha ennyi autóst nem kaptak el a traffipaxok

HelloVidék   
  Megosztom
Volt dolga a hatóságoknak: még soha ennyi autóst nem kaptak el a traffipaxok

Fél év alatt csaknem húszmilliárd forint bírságot szabtak ki a gyorshajtókra, naponta 110 millió forint folyt be az államkasszába.


 

355 945 alkalommal szabott ki gyorshajtásos bírságot a rendőrség az objektív felelősség alapján 2024 első hat hónapjában – tudta meg a vezess.hu az Országos Rendőr-főkapitányságtól (ORFK). Fél év alatt ennyi szankciót még soha nem alkalmaztak a sebességhatárok megszegése miatt.

A járművezetők által befizetendő büntetés féléves összege is rekord: 19 975 261 800 forint. Ez azt jelenti, hogy minden egyes napon 109,75 millió forintnyi bírságot kaptak a gyorshajtók Magyarországon, 2023 első felében ezzel szemben csupán 61,8 millió volt a napi tarifa.

Benne van a 2023-as első fél évi magasabb számokban, hogy növekedett a rendőrség által működtetett sebességmérők száma is országszerte. Nyáron kezdték használni a vármegyei kapitányságok azt a 40 darab TraffiCapture TC-108-ast, amelyeket bruttó 296 millió forintért vásárolt az ORFK. A traffipaxállomány bővítésével párhuzamosan egyre több önkormányzat költ trafiboxokra. Lassan kétszáz darab körül jár azoknak az útszakaszoknak a száma, amelyeken mindkét irányba mérik az úton haladó járművek sebességét a trükkös dobozokba rejtett traffipaxok.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

bírság

gyorshajtás

autó