A pollenszezon nem tágít: hétvégén ágynak is dőlhetnek az allergiások

HelloVidék   
  Megosztom
A pollenszezon nem tágít: hétvégén ágynak is dőlhetnek az allergiások

A parlagfű pollenkoncentrációja jellemzően az alacsony-közepes tartományban van, szórványosan elérheti a magas szintet. Az elkövetkező napokban a záporok hatására lokálisan kis mértékben visszaeshet a parlagfű virágporának mennyisége, a hét végétől azonban ismét fokozatosan emelkedik, országos viszonylatban elérheti a tüneteket okozó közepes szintet, az Alföldön helyenként magas koncentráció is előfordulhat.

A többi lágyszárú allergén közül a csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes - magas, a kenderféléké országosan közepes, helyenként magas, míg a pázsitfűféléké, a libatopféléké, illetve az útifűé az alacsony - közepes tartományban alakulhat. A lórom, az üröm, valamint a szerbtövis, a rézgyom és az ernyősvirágzatúak virágporának mennyisége országosan alacsony.

A fák közül jelen van a levegőben a ciprus- és tiszafafélék pollenje jellemzően alacsony koncentrációban.

A kültéri allergén gombák közül az Alternaria spóraszáma jellemzően magas - nagyon magas, az Epicoccumé alacsony – közepes szintet érhet el.

A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést. Az allergiás tünetek erősségének mérséklése érdekében a szakemberek javasolják, hogy a parlagfű virágporára érzékenyek mielőbb kezdjék meg a gyógyszeres kezelést vagy keressék fel kezelőorvosukat a megfelelő gyógyszeres kezelés beállítása érdekében.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

allergia

allergia tünetei

allergiaszezon

parlagfű

pollen

pollen allergia