Razziát tartott a Nébih: ezeket a gyógyszereket vették most gorcső alá, meglepő eredményt kaptak

MTI   
  Megosztom
Razziát tartott a Nébih: ezeket a gyógyszereket vették most gorcső alá, meglepő eredményt kaptak

A nyári szezonális ellenőrzés folyamán a macskák számára engedélyezett, külső élősködők elleni spot-on rácsepegtető oldatokat is vizsgálták a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei, a 13 ellenőrzött készítmény közül 8 kifogástalannak bizonyult, 5 terméknél a csomagolás kapcsán állapítottak meg hibát a szakemberek - közölte a Nébih.

A Nébih laboratóriumában sor került a termékek hatóanyag-tartalmának, egységességének, azaz a pipettából kinyerhető oldat mennyiségének, valamint az oldatok sűrűségének mérésére. Az értékelés kiterjedt a dobozon feltüntetett információra, továbbá a használati utasításra is. A csomagoláson az információkat magyar nyelven, könnyen olvashatóan kell megjeleníteni. A használati utasítás szempontjából elvárás, hogy a csomagoláson szerepeljen az engedélyszám, a lejárati idő, a tárolási előírások, a célállatfaj, a javallat és ellenjavallatok, továbbá az adagolás és az alkalmazási mód mellett a hatástartam, a mellékhatások, valamint a figyelmeztetések is.

A 13 állatgyógyászati készítmény vizsgált paraméterei megfeleltek a forgalomba hozatali engedélyben szereplőknek. Nem mondható el ugyanez a csomagolás esetében: négy állatgyógyászati készítménynél ugyanis a külső csomagoláson megtalálható információk, míg egynél a belsőn szereplő piktogram tért el az engedélyben foglaltaktól. A hatósági szakemberek felszólították az érintett termékek gyártóit vagy forgalmazóit a hibák kijavítására

- közölték.

Az országos akció további részében a szezonális gyümölcsökre és zöldségekre, a grillsajtokra, a növényvédőszerekre, valamint az élőállat-szállítmányok ellenőrzésére fókuszálnak még.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gyógyászati készítmény

laboratórium

hatóanyag

razzia

ellenőrzés

nébih

macskák

külső élősködők elleni spot