Tiszta vizet öntöttek a pohárba: ezért ürítik ki a győri börtönt

HelloVidék   
  Megosztom
Tiszta vizet öntöttek a pohárba: ezért ürítik ki a győri börtönt

Ezekben a napokban költöztetik át a 165 fogvatartottat a győri börtönből, a kiürítés folyamatosan zajlik, és természetesen nemcsak az emberek utaztatásával, de rengeteg anyag szállításával is jár.

A BVOP július 3-án tette közzé, hogy a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetet pár hónapon belül bezárják és végleg kiürítik a győri börtönt, a fogva tartottakat pedig Sopronkőhidára, illetve más büntetés-végrehajtási intézetekbe szállíthatják át - írja a Telex.

A lap úgy tudja, továbbra is az a főszabály, hogy az új fogvatartottakat – tehát akik büntetésük letöltését kezdik meg, vagy akiknek augusztus 1-e után rendelte vagy rendeli el letartóztatását a győri bíróság – Sopronkőhidára szállítják. A már korábban felvett fogvatartottakat pedig minden jel szerint részben Sopronkőhidára, részben Szombathelyre viszik.

A Győr-Moson-Sopron Váregyei Büntetés-végrehajtási Intézet kiürítéséről a döntést a biztonsági és a fenntarthatósági szempontok mérlegelése után hozta meg a BVOP. Indoklásukban utaltak arra az idén márciusban történt győri fogolyszökési kísérletre, amikor fogvatartottak egy letört ágylétra darabjával akarták kibontani zárkájuk falát.

A szökési kísérletet idejében észrevették, így az elítélteknek esélyük sem volt a szökésre. Közölték azt is: az intézet fenntartása aránytalanul drága, mert míg a büntetés-végrehajtási szervezet elhelyezési kapacitásának 1 százalékát sem éri el, üzemeltetése mégis majdnem annyiba kerül, mint a nagyobb börtönöké.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

börtön

győr

kiürítés