Sokkoló: gombászó férfira támadt egy medve az erdélyi Hargita megyében

MTI   
  Megosztom
Sokkoló: gombászó férfira támadt egy medve az erdélyi Hargita megyében

Gombászó férfira támadt egy medve az erdélyi Hargita megyében, Csatószeg település közelében, az áldozat több sérüléssel került kórházba, állapota stabil - számolt be szerdán az Agerpres hírügynökség. Kozma István polgármester a támadás után összehívta a medvetámadás esetén beavatkozni hivatott, csendőrökből, vadászból, állatorvosból álló csapatot, és a helyszínre siettek, de az állatot már nem találták ott.

A beszámoló szerint a támadás kedden történt. A férfi több helybéli társaságában gombászott a falu térségében, amikor rátámadt a nagyvad - nyilatkozta a hírügynökségnek Kozma István, a Csatószeget is magába foglaló Csíkszentsimon község polgármestere.

A jelenlévők elmondása szerint egy hárombocsos anyamedve támadt a férfira, akinek társai a náluk lévő vödrökkel zajt csaptak és kutyáik segítségével elűzték az állatot. Az áldozatot szekérrel vitték olyan helyre, melyet a mentőautó meg tudott közelíteni, majd a csíkszeredai megyei sürgősségi kórházba szállították.

Péter Szilárd, a Hargita megyei mentőszolgálat vezetője elmondta: a férfi több harapás és karmolás okozta sérülést szenvedett a kezén, a jobb lábán és az arcán, állapota stabil.

Kozma István polgármester a támadás után összehívta a medvetámadás esetén beavatkozni hivatott, csendőrökből, vadászból, állatorvosból álló csapatot, és a helyszínre siettek, de az állatot már nem találták ott. A térségben évek óta nem történt medvetámadás, a környéket, ahol a baleset történt, előszeretettel látogatják a nagyvadak - mondta az elöljáró.

Hargita megyében idén ez a harmadik eset, hogy emberre támad medve. Erdélyben az elmúlt hetekben több medvetámadás is történt: július végén Beszterce-Naszód megyében, augusztus elején Maros megyében támadt a településhez közeli földeken, legelőn tartózkodó emberre egy-egy medve.

Romániában július elején egy 19 éves lány életét vesztette, miután a Bucsecs-hegységben, egy közkedvelt túraösvényen rátámadt egy medve.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

medve

medvetámadás