Családi dráma Norvégiában: újabb részletek derültek ki a 13 éves sárvári fiú tragédiájáról

HelloVidék   
  Megosztom
Családi dráma Norvégiában: újabb részletek derültek ki a 13 éves sárvári fiú tragédiájáról

13 éves fiú Sárváron élt a szüleivel. Most ment volna nyolcadik osztályba, zeneiskolába is járt. A helyiek szerint a fiú okos és udvarias volt. A család három hétre ment ki Norvégiába, a jövő hétvégén jöttek volna haza - tudta meg az RTL.

A drámai események egy Norvégiában turistáskodó magyar család gyermekét érték az ország délnyugati szegletében, egy természetvédelmi parkban, Bergen tágabb körzetében. A Vas vármegyei família a Sunndal környékén kirándult, amikor az ott sebesen futó Bondhuselva folyó elragadta a gyermeket - írja a Bors.

A hétfői (augusztus 12.) balesetről beszámoló norvég lap szerint a fiú a partról fényképezte a tájat, amikor megcsúszott és a vízbe esett. A keskeny folyócska sodorni kezdte, majd nem messze a vízbeesés helyszínétől a kamaszt elnyelte az áradat. A tragédia helyszíne, mint a fotón látható, egy híd közelében van, a táj sziklákkal szegélyezett, de síknak mondható. A meder felett néhány méterre egy parkoló található. A gyorsan futó, habzó, kanyargós patakból hatalmas kövek emelkednek ki, ezek egyike alá szorult a fiú lába. Többen is próbáltak rajta segíteni, de egyszerűen lehetetlen volt megmenteni.

A mentőket 11.36 perckor értesítették a helyszínről, a gyorsan kiérkező egységek pedig 13.50-kor tudták kiemelni a testét a Bondhuselvából – nyilatkozta Sigurd Børve kvinnheradi rendőrség vezetője, aki hozzátette: már a parton megkezdték a szakszerű életmentést, amit a haukelandi kórházban folytattak, de az orvosok minden erőfeszítése ellenére a fiú elhunyt.

A szülőket egyelőre nem hallgattuk ki, kórházban ápolják őket. Életük legtraumatikusabb és legkegyetlenebb óráit élték át, tragédiájuk felfoghatatlanul fájdalmas

– zárta nyilatkozatát a rendőrfőnök. A Bors információi szerint a fiú és családja nagyon szerette a természetet, gyakran túráztak együtt szép tájakon. Így tettek most is, vélhetően a kamasz azokban a tragikus percekben is csak pár természetfotót akart készíteni.

A szülők mindig is féltő gonddal óvták imádott gyermeküket, az ismerősök szerint soha nem engedték volna, hogy veszélyes terepre tévedjen.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tragédia

norvégia

patak