Durva árakkal robbantott az idei Savaria Karnevál: de mi kerül egy sima lángosba 3000 forintba?

HelloVidék   
  Megosztom
Durva árakkal robbantott az idei Savaria Karnevál: de mi kerül egy sima lángosba 3000 forintba?

Csütörtök délutántól egészen vasárnap késő estig dübörög Szombathely belvárosában a vidék legnagyobb történelmi fesztiválja, a Savaria Karnevál. A Nyugat.hu stábja az első napon körbejárta a pavilonokat, és döbbenet, milyen árakat talált. Egy krumplis lángos ára 3000 forint, ezzel szemben a juhtúrós lepényé 3300 forintnál kezdődik idén.

Csütörtök délutántól egészen vasárnap késő estig dübörög Szombathely belvárosában a vidék legnagyobb történelmi fesztiválja, a Savaria Karnevál. Idén már közel 400 programmal, 8 kiemelt és 20 kísérőhelyszínen jelentkezik a fesztivál. (A különleges programsorozatról korábban itt írt a HelloVidék!)

"3000 forint a krumplis lángos, mi lesz velünk Kádár János?"

Míg nyár elején a Pénzcentrum arról cikkezet, hogy a Balatonnál az előszezonban a sima lángosért is 1000 forintot kértek el, a nyár végére megháromszorozódtak az árak. Egy krumplis lángos ára Szombathely belvárosában - a Nyugat.hu stábjának beszámolója szerint - 3000 forintnál kezdődik, de a juhtúrós vagy épp az őrséginek hívott lepény is minimum 3000- 3300 forintba kerül.

  • Akinek nincsen kedve lángosozni, a hot-dogok árai 1450 és 2500 forint között mozognak.
  • A hamburger ára is 2000 forint környékén mozog.
  • A rétesek olcsóbbak, azoknak 700 forint darabja.

Palacsintát 1000 forintért találtak, míg egy vattacukor 900, a pattogatott kukoricából fél liter van ahol 500, van ahol 1200 forint.

Az italárak a szokásosak

Ha megszomjaznánk, egy palackozott vizet a legtöbb helyen 700 forintért kaphatunk, míg egy kóla ára 900 és 1000 forint között mozog. Egy presszókávé 400, egy hosszú pedig 500 forint. A borok ára deciben számolva 700 forintnál kezdődik.

A pálinka ára változó, van ahol a 2 centiliter 1000 forint, míg máshol a 4 centi ára ugyanennyi. Más röviditalokat is ezen az áron találtunk. Mivel a Sörtéren a legtöbb bódé még zárva volt, kevés kézműves sört láttunk, de a legolcsóbb 1400 forint volt, míg a legdrágább 2000.

- írták.

A programok zöme, ahogy a karneváli felvonulás is teljesen ingyenes

Mindenestre a lángos- és sörös árak senkit se riasszanak vissza, hiszen a programok és a szabadtéri koncertek és színházi előadások java, valamint a történelmi felvonulás teljesen ingyenes (hacsak nem akarod VIP helyáras lelátóról nézni) Szombathelyen.

Végezetül egy kis ízelítő a tegnapi napról, és a "rómaiak" bevonulásáról:

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

lángos

árak

savaria karnevál