Hagyd a drága bolti pacsulikat: készíts otthon illatosítót fillérekből, íme 4+1 tipp

HelloVidék   
  Megosztom
Hagyd a drága bolti pacsulikat: készíts otthon illatosítót fillérekből, íme 4+1 tipp

Nem számít, milyen keményen dolgozunk otthonunk tisztán tartásán, kellemetlen szagok mindig előfordulhatnak. Legyen szó a hűtőből kiáramló ételmaradék szagról vagy egy ismeretlen forrásból származó áporodott, dohos szagról, ezek a szagok megakadályozhatnak bennünket abban, hogy élvezzük otthonunk kényelmét. Ha téged is bosszantanak a fel-felbukkanó kellemetlen illatok, mutatjuk, hogy szabadulj meg tőlük, és frissítheted fel otthonod ezekkel a filléres trükkökkel.

A Real Simple cikke szerint nem is olyan nehéz megszabadulni a kellemetlen szagoktól, ráadásul nem is kell rá egy vagyont költened, hiszen filléres trükkökről van szó. Lássuk, mit javasolnak a szakértők!

1. Használj kávézaccot a hűtőszekrény szagtalanításához

Ha olyan vagy, mint a szüleid (vagy nagyszülei vagy dédnagyszülei), akkor valószínűleg van egy doboz szódabikarbóna a hűtőszekrényében, hogy elnyelje a furcsa szagokat. Persze van egy másik ötletünk is: cseréld ki azt a dobozt egy tál használt, kiszáradt kávézaccra. A zacc természetes légfrissítőként működik a szagtalanító nitrogénnek köszönhetően.

2. Használj eukaliptuszt a zuhany illatosításához

Kényeztető fürdő pillanatok alatt: szerezz be friss eukaliptuszt a virágostól vagy valamelyik kertészetben, majd kösd össze a szárakat gumiszalaggal, ezután kösd fel a zuhanyrózsa közelébe. Ha forró zuhany alá állsz, a gőz magában hordozza a növény nyugtató illatát.

3. Használj illóolajokat a szemetes szagtalanítására

Őszintén szólva a szemétnek szemétszag van! Küzd le a bűzt úgy, hogy adsz néhány csepp illóolajat egy vattakoronghoz, majd dobd a kukába, még mielőtt a szemeteszsákot beleteszed. Ez segít elfedni a sértő szagokat, és egy kellemesebb illattal nyomja el őket. Bónuszként néhány illóolaj segíthet a szeméttel kapcsolatos egyéb problémákon: a teafa- és citrusolajok antibakteriális tulajdonságokkal rendelkeznek, a mentaolajok segíthetnek elriasztani a rágcsálókat, a levendulaolaj pedig elriasztja a rovarokat.

4. Használj vanília kivonatot, hogy illatozzon az egész lakás

Noha ennek a trükknek a varázsa a konyhában történik, a környező szobáknak is nevetségesen jó illata lesz. Melegítsük elő a sütőt magas hőmérsékletre. Ezután önts néhány evőkanál illóolajat sütőben használható valamelyik tepsibe. Ha kész a sütő, helyezd be az edényt. Mindössze 20 perccel perc kell annak, hogy az illatokat megérezd és egy péksébe képzeld magad a finom illatok hatására.

+1 Potpourri készítése házilag

Első lépésként szerezz egy nagyob tálat. Ezután válaszd ki a kedvenc száraz virágaid. A színeket és a formákat is gondosan válogasd össze. Ezután jöhet a kedvenc illóolajod, ebből is adj néhány cseppet a virágokra adagolva. Keverd össze a vigárokat és élvezd a csodás illatokat!

@erynwhalen Lets make potpourri! #driedflowers #valentinesday #potpourri #love #flowershower ♬ So This Is Love - Sneha

Van egy csokor virágod?

Ne dobd kukába, íme, hogy készíthetsz belőle potpourrit házilag!

@compostdllc The flowers that keep giving#valentinesday #potpourri #recycle #upcycle #lowwaste #fyp #explore ♬ Collide (Sped Up Remix) - Justine Skye

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

házi illatosító

illatosító

lakásillatosítás

illatosító készítés

házi illatosító készítés

filléres illatosító

filléres illatosító készítése