Horror Miskolcon: ütötték, rúgták és ki is rabolták áldozatukat a kiskorú gyerekek

MTI   
  Megosztom
Horror Miskolcon: ütötték, rúgták és ki is rabolták áldozatukat a kiskorú gyerekek

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte egy fiatalkorú férfi és három gyermekkorú lány letartóztatását, akik bántalmaztak és kiraboltak egy férfit Miskolcon - közölte szerdán az MTI-vel a Miskolci Törvényszék sajtószóvivője.


 

Tőzsér Ildikó tájékoztatása szerint hétfő este a vármegyeszékhely Búza téri aluljárójában a gyanúsítottak pénzt kértek a sértettől, aki ezt megtagadta. Ekkor a fiatalkorú férfi és a három gyermekkorú lány követni kezdték.

Később az egyik lány egy üres üdítősüveggel, míg a férfi egy borosüveggel hátulról fejen ütötte a sértettet, akit miután a földre esett valamennyien ütni és rugdosni kezdtek - olvasható a közleményben.

Ezután az egyik gyanúsított letépte a bántalmazott férfiról a hátizsákot - melyben a pénztárcája és 87 ezer forint készpénz volt -, majd mindannyian elmenekültek a helyszínről.

A közlemény szerint a gyanúsítottak cselekménye bizonyítottság esetén alkalmas felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntettének megállapítására, amelyet társtettesként követtek el.

Tekintettel a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és az emiatt kiszabható büntetés mértékére - mely a fiatalkorú gyanúsított esetében 5 évig terjedő szabadságvesztés, a gyermekkorú gyanúsítottak esetében 4 év javítóintézeti nevelés - szökésüktől, elrejtőzésüktől lehet tartani - írta a sajtószóvivő.

A közlemény szerint valamennyi gyanúsított gyermekvédelmi intézményben él, ahonnan többször elszöktek, emellett három gyanúsítottal szemben más büntetőeljárások is folynak, ezért esetükben a bűnismétlés veszélye is megállapítható. A gyanúsítottak egyhónapos letartóztatását javítóintézetben kell végrehajtani.

A végzés nem végleges, a gyanúsítottak és a védők fellebbezést jelentettek be.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

bűncselekmégy

rendőrség

miskolc