Súlyos veszélyre figyelmeztetnek a hazai erdőkben: ebben az időpontban tilos kirándulni!

MTI   
  Megosztom
Súlyos veszélyre figyelmeztetnek  a hazai erdőkben: ebben az időpontban tilos kirándulni!

A megkezdődött szarvasbőgés miatt szerdától szeptember 27-ig részleges erdőlátogatási tilalmat rendel el a Gemenc Zrt. a vagyonkezelésében levő erdőterületeken és az erdőgazdálkodási tevékenységet szolgáló földterületeken - közölte a társaság.


 

A korlátozás ideje alatt 16 órától másnap 9 óráig tilos az erdőlátogatás a vadföldeken, erdei tisztásokon, cserjéseken, terméketlen területeken, erdei utakon és nyiladékokon, egyéb erdészeti létesítményeken, valamint az erdőben található vízállásokon és vízfolyásokon. A kijelölt túraútvonalak és egyes ökoturisztikai létesítmények szabadon látogathatók, így Gemenci Állami Erdei Vasút, az Alföldi Kéktúra útvonala, a Molnárka tanösvény, a pörbölyi vadmegfigyelő, a Sötétvölgyi Parkerdő, a Várhegy-kilátó, a Sötétvölgyi Horgásztó környéke és a Bati-kereszt kilátó is.

A Gemenc Zrt. a szarvasbőgés időszakában hétvégenként szemléletformáló-ismeretterjesztő előadásokkal egybekötött túrákat is szervez a látogatóknak, szeptember 22-én pedig egész napos családi rendezvénysorozattal ünneplik a Gemenci Állami Erdei Vasút napját a pörbölyi Ökoturisztikai Központban és a kisvasút megállóiban. A rendezvényekről és a programokról a társaság a honlapján és közösségi oldalán is tájékoztatja az érdeklődőket

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

életmód

szarvasbőgés