Vidéki kutyások is vagyonokat költenek rá: ilyen extrákat kapnak a pénzükért!

Bódogh Gabriella   
  Megosztom
Vidéki kutyások is vagyonokat költenek rá: ilyen extrákat kapnak a pénzükért!

Egyre több kutyatulajdonos választja a kutyapanziókat, amikor elutazik vagy hosszabb időre távol van otthonról. Ezek a panziók széles választékot kínálnak azoknak, akik biztonságos és gondoskodó környezetet szeretnének biztosítani kutyájuknak távollétükben. Felkerestünk több helyet, hogy részletesebben megismerjük kínálatukat és megosszák velünk tapasztalataikat.

A kutyapanziók népszerűsége folyamatosan növekszik, ami jól tükrözi a modern életstílus változásait. A rohanó világban, ahol egyre több időt töltünk munkával, sok gazdi nehezen talál elegendő időt kedvenceire. Az utazási lehetőségek szélesedése is hozzájárul a kutyapanziók iránti kereslet növekedéséhez, hiszen sokan szeretnének nyaralni vagy kirándulni úgy, hogy közben biztonságban tudják kutyájukat. A kutyapanziók olyan megoldást kínálnak, ami ideális azok számára, akik nem tudnak egész nap otthon lenni kedvenceikkel.

Ezekben a panziókban a kutyák lehetőséget kapnak más kutyákkal találkozni, ami segíti őket a szocializációban és új barátságok kialakításában. Így nemcsak a gazdik számára kényelmes megoldás egy kutyapanzió, hanem a kutyák számára is izgalmas és élvezetes környezetet biztosít.

Felkerestünk több kutyapanziót is, hogy betekintést nyerjünk szolgáltatásaikba, és részletesebben megismerjük, milyen tapasztalatokat szereztek a gazdikkal kapcsolatban.

Kecskemét környékén a Dog Holiday Kutyapanzió és Kutyanapközi kínálja a legkedvezőbb árakat, napi 5000 forintért. Ez az ár tartalmazza a kutyák magas minőségű élelmezését, biztonságos és egészséges környezetben való elhelyezését, valamint napi mozgásukat. A kutyák falkában vannak, ami folyamatos szocializációt biztosít számukra. Náluk minden kutya bent alszik hűtött és fűtött helyiségben—nincs udvari kutya. A lakásban tartott kutyák is az épületben, kényelmes és meleg környezetben pihennek. Soha nem hagyják őket felügyelet nélkül az udvaron, a huszonnégy órás felügyelet pedig garantálja a biztonságukat. Kutyáik több ezer négyzetméteren szabadon mozoghatnak.

A Dog Holiday Kutyapanzió 18 éve működik, és időközben egy rendkívül keresett és jól működő panzióvá vált. Az érdeklődés annyira nagy, hogy szigorúan szabályozzák a kutyák befogadását, hiszen a falka saját otthonukban él. A visszajelzések kimagaslóak—ügyfeleik nemcsak a közeli településekről, hanem akár Egerből és Kalocsáról is érkeznek hozzájuk, mert elégedettek a szolgáltatásaikkal. Az elmúlt közel két évtized során számos különleges helyzettel találkoztak, és sokféle kutyát fogadtak már, beleértve súlyosan sérült vagy beteg állatokat is. Előfordul, hogy a gazdi külföldön tartózkodik, és nem tudja időben elvinni a kutyát, rugalmasan kezelik a helyzetet, bár ez plusz erőforrásokat igényel.

Fontos számukra a kutyák biztonsága, ezért szigorú oltási protokollt követnek. Elvárják a veszettség, kombinált és kennelköhögés elleni védőoltásokat, különösen a kölyköknél, akiknél az alapimmunizálás rendkívül fontos. Menhelyről frissen örökbefogadott vagy nem megfelelően oltott kutyákat sajnos nem tudnak fogadni. Előfordulhat, hogy a gazdik nem adnak pontos információkat a kutya szeparációs szorongásáról vagy szökési hajlamáról, ami bonyodalmakhoz vezethet.

Bár sokan gondolják, hogy a kutyák képzést is kapnak náluk, elsősorban a szocializációra helyezik a hangsúlyt. Az állatok a falka közegében tanulják meg az alapvető viselkedési formákat.

Egy másik népszerű kutyapanzió, a Dogmopolite Kutyapanzió és Kutyanapközi, amely Budán, Szigetszentmiklóson, Debrecenben és Szentendrén működik. A panzió napidíja 6800 Ft, míg a napközié 5500 Ft. A szállítás díja 6000 Ft 10 km távolságig, ezt követően pedig 250 Ft/km. A panziós felárak között szerepel a szezonális felár, amely 2024-ben június 21. és szeptember 1., október 18. és november 4., valamint december 23. és január 6. között 500 Ft vendégenként és éjszakánként.

Késői távozás esetén (18-20 óra között) egyszeri 1000 Ft felárat számítanak fel vendégenként. A tápkínálat igénybevétele 500 Ft vendégenként és éjszakánként, míg a külön tartandó vendégek esetében szintén 500 Ft vendégenként és éjszakánként. Speciális tartási és gyógyszerkezelési felár 800 Ft vendégenként és éjszakánként.

A kutyapanziók (a legtöbb panzióval ellentétben) nem megkezdett napokkal számolnak, ami egy tipikus 5 napos tartózkodás esetében 20% megtakarítást jelent a megkezdett napú számítással szemben. Központjaik Szentendre, Buda (XI. kerület), Szigetszentmiklós és Debrecen könnyen elérhető helyszínein találhatók, ami a város kijjebb eső területeihez képest jelentős üzemanyag- és időmegtakarítást jelent. Valamennyi egységükben, illetve szállító kollégáiknál is kártyás fizetési lehetőséget biztosítanak. Emellett 10% kedvezményt kínálnak 14 napos és azt meghaladó tartózkodás esetén, 15% kedvezményt 30 napos és azt meghaladó tartózkodás esetén, illetve speciális kedvezményt ennél hosszabb tartózkodás esetén.

A kutyák jólétének biztosítására számos eszközt kínálnak: nagy, műfüves kifutók, nagy, füves kertek (Szentendrén, Szigetszentmiklóson, Debrecenben), hűtött-fűtött beltéri alvó- és játszóterek, rengeteg játék, mászóka, alagutak, trambulinok, árnyékolók, párakapuk, medencék és slagjátékok. A szociális kutyák folyamatosan együtt lehetnek és játszhatnak, míg a nem szociális kutyusokkal egyénileg foglalkoznak. Heti két alkalommal készítenek képeket, amelyeket megosztanak a közösségi média felületeken, és 24 órás telefonos elérhetőséget biztosítanak.

A visszajelzések alapján a vendégek 98%-a elégedett magas színvonalú szolgáltatásaikkal. Természetesen vannak olyan nem szociális, esetleg kizárólag otthoni környezetben élő, emberre agresszív vagy szeparációs szorongással küzdő kutyák, akiknek (a legtöbb panzióhoz hasonlóan) nem tudnak megfelelő megoldást nyújtani.

Különleges helyzetek általában nem várt szituációkból vagy nem megfelelően közölt információkból adódnak, például amikor kiderül, hogy egy kutyavendég teljesen antiszociális, folyamatos egészségügyi ellátásra szorul, vagy előre nem említett táplálkozási igénye van.

A gazdiktól felmerülő extra igények között szerepel, hogy a soron következő oltásokat ők adják be, ütemezett kezeléseket bonyolítsanak le (saját állatorvosi rendelővel rendelkeznek: (www.dogmovet.hu), szállítást biztosítsanak (saját, erre a célra felszerelt furgonnal rendelkeznek), exporttevékenységet végezzenek (kezelések, hatósági állatorvosi papírok stb.), úsztatási és futópados programokat biztosítsanak (két fűtött beltéri medencével rendelkeznek Szigetszentmiklóson és Debrecenben), egyéni oktatást nyújtsanak, mosást és komplett kozmetikázási szolgáltatást biztosítsanak (a panziókon túl négy helyszínen rendelkeznek saját kozmetikával Budapesten a 2., 3., 6. és 14. kerületekben).

Az etetést és ellátást illetően számtalan igényt kapnak, beleértve a hozott tápokon, BARF étrenden túlmutató gyógyszeres ellátást, étrend-kiegészítőket stb. Igény lehet továbbá a nem szociális kutyusok „megbarátkoztatására” fajtársaikkal, hogy szociális kutyussá váljanak.

Összességében kijelenthető, hogy a kutyapanziók, mint a Dog Holiday és a Dogmopolite, egyre népszerűbb alternatívát kínálnak a kutyatulajdonosok számára. A széleskörű szolgáltatásoknak és a rugalmas megoldásoknak köszönhetően a kutyák biztonságban és kényelmes körülmények között tölthetik az időt gazdijuk távollétében.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kutyapanzió

vidék

kutya

eb

szolgáltatás