Ilyet is ritkán látni Magyarorszgon: különleges dolog került elő a Dunánál

HelloVidék   
  Megosztom
Ilyet is ritkán látni Magyarorszgon: különleges dolog került elő a Dunánál

Rejtélyes hajóroncsokat fedeztek fel a Dunán, Mohácsnál, az egyik legelterjedtebb, de téves feltevés szerint a hajókat az 1960-as évek vége felé süllyesztette el folyamszabályozási célokból a Vízügy akkori elődje.

A gyorsan apadó vízszint miatt ismét láthatóvá váltak a Mohács alatti Duna-szakaszon a hajóroncsok. Számos látogatót vonzanak, ugyanakkor a pontos számukról és az eredetükről nincs egzakt információ - írja az Infostart.

A másik három roncs a Honvéd kincstár tulajdonában állt: az egyik egy katonai ponton, a második egy szivar alakú aknarobbantó/aknakutató vasdereglye, a harmadik pedig egy szintén aknakutatásra és robbantásra használt fadereglye.

A zátonnyal egy vonalban a Duna sodorvonala felé a mederfenéken fekszik továbbá az egykor a J.R.M. (Jugoszláv Folyami Hajózás) kötelékében szolgáló, de 1944 őszén aknára futó, Slovenia elnevezésű lapátkerekes vontató gőzhajó is.

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság látványos videót is közzétett az előbukkant roncsokról hivatalos YouTube-csatornáján:

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

duna

roncs

folyó