Le vagy merülve? 4+1 energiabomba étel a fáradtság ellen

HelloVidék   
  Megosztom
Le vagy merülve? 4+1 energiabomba étel a fáradtság ellen

Ahhoz, hogy energikusabban érezzük magunkat fontos, hogy tisztába legyünk azzal, hogy milyen életmódot folytatunk. Ebbe beletartozik a megfelelő alvás mennyisége, a stresszes életmód kiszűrése, a sport, a hidratáció, és nem utolsósorban pedig az, hogy milyen táplálékokat viszünk be szervezetünkbe. Természetesen mindenki szeretni egész nap fitt maradni, no de vajon melyek a leghatékonyabb módszerek? A HelloVidék most összegyűjtött 5 energiabomba ételt, amivel egész nap pörgésben lehetünk. Lássuk őket!

Mogyoróvaj

Ki ne hallott volna már erről a krémes finomságról, ami tele egészséges zsírokkal, fehérjékkel és rostokkal, amely során mindegyik egyenletes és tartós energiafelszabadítást biztosít szervezetünknek. A mogyoróvaj tartalmaz magnéziumot, amely szerepet játszik az energiatermelésben. A mogyoró, így a mogyoróvaj is gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban.

Kiemelkedően magas az E-vitamin-tartalma, amely védi a szervezetet a káros szabad gyököktől. A benne található niacin (B3-vitamin) létfontosságú az emésztőrendszer és az idegrendszer egészséges működéséhez.

Banán

A banán egy valóságos energiabomba, amely bőségesen tartalmaz káliumot, magnéziumot, B-vitamint, rostokat és szénhidrátokat, melyek mind hozzájárulnak az energiatermeléshez. A gyümölcs háromféle természetes cukrot is tartalmaznak – glükózt, fruktózt és szacharózt –, és mindegyik más-más sebességgel szívódik fel.

Szójabab

A szójabab kiváló választás a lassan égő szénhidrátoknak, valamint a rostoknak és a fehérjéknek", hogy minden energiát biztosítson az aktív életmódhoz. A szénhidrátok és a fehérjék segítenek a glükóz pótlásában a szervezetben, ami üzemanyagként szolgál. Magas rosttartalma mellett az edamame bőven tartalmaz folsavat, K-vitamint, B2-vitamint, vasat, rezet és mangánt is.

Kutatások szerint napi 47 gramm szójaprotein fogyasztása 9,3 százalékkal csökkenti a koleszterin, illetve 12,9 százalékkal a "rossz" koleszterin szintjét a szervezetben, ezáltal pedig a szívbetegségek kialakulásának esélyét is csökkentheti.

Dió és magvak

A diók és a magvak nélkülözhetetlenek a tartós energia fentartásához. Többek között tartalmaznak fehérjét, egészséges zsírokat, szénhidrátokat és rostokat. A diófélék tápanyagtartalma rendkívül értékes, egészségünk védelme érdekében érdemes rendszeres fogyasztani őket. Gazdagok folsavban, B-vitaminokban, antioxidáns hatású tokoferolokban, a koleszterin felszívódását lassító fitoszterolokban.

Alma

Ha gyorsan szeretne feltöltődni, akkor a legegyszerűbb, ha beleharap egy almába. Az alma természetes gyümölcscukrot, úgynevezett fruktózt tartalmaz, amelyet szervezetünk gyorsan energiává tud alakítani. Pektint is tartalmaznak, egy olyan típusú rost, amely támogatja a bélrendszer egészségét. Az alma a szervezet egészére méregtelenítő, tisztító hatású, így például tehermentesíti a vesét, csökkenti a vesekő és húgysavképződést

Forrás: realsimple.com

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

egészség

táplálkozás

ételek