Kigyulladt Sopronkőhidán egy fogvatartottat szállító mentőautó: a bv. őrmestere életet mentett

HelloVidék   
  Megosztom
Kigyulladt Sopronkőhidán egy fogvatartottat szállító mentőautó: a bv. őrmestere életet mentett

A tüzet a biztosító járműben utazó bv. őrmester gyorsan és szakszerűen eloltotta, így senki nem sérült meg - olvasható a BVOP honlapján.

Műszaki okok miatt először megállásra kényszerült, majd kigyulladt egy fogvatartottat szállító mentőautó. A tüzet Pusker Krisztián őrmester, a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön munkatársa oltotta el - közölte honlapján a BVOP.

A Sopronkőhidai Fegyház és Börtön egyik fogvatartottját az OMSZ mentőautója szállította kórházba szeptember 4-én délelőtt. Az őrök az ilyenkor szokásos protokoll szerint biztosító gépjárművel követtek. A Csorna és Kapuvár közötti útszakaszon a mentőautó műszaki okok miatt meghibásodott, melynek következtében a motortérben tűz keletkezett. A fogvatartottat kísérő gépjárműben utazó BV-s önkéntes tűzoltóként is szolgál: Pusker Krisztián bv. őrmester gyors helyzetfelismeréssel, porral oltóval fékezte meg a lángokat.

- írták.

Az őrmester helytállásának is köszönhetően személyi sérülés nem történt. A helyszínre érkező tűzoltóknak így már nem volt sok dolga.

Pusker Krisztián bv. őrmesternek nem ez az első életmentése: 2023. november 9-én a szintén bv-s kollégájával, Takács Dávid bv. őrmesterrel szolgálatukon kívül egy közlekedési balesetnél nyújtottak segítséget.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tűz

bvop

katasztrófa

mentőautó