Étolajjal kenték be egy vidéki játszótér csúszdáit: nem kellett volna + Fotók

HelloVidék   
  Megosztom
Étolajjal kenték be egy vidéki játszótér csúszdáit: nem kellett volna + Fotók

Rendhagyó módon próbálta feldobni valaki a játszón töltött időt a szombathelyi Bem József utca 2. szám mögötti játszótéren. Étolajjal kente be egy szombathelyi játszótér csúszdáit - tudta meg a Vaol a Szompark oldaláról. Nem vicces - jegyezték meg.

Ahogy a Szompark Facebook-oldalán írta, egy ismeretlen lakó étolajjal kente be a csúszdát és több más játszótéri eszközt, "valószínűleg" azzal a céllal, hogy megkönnyítse a gyerekek számára a csúszást és a játékot.

Mindenesetre a SZOVA munkatársai még aznap megtisztították a játszótér étolajjal lekezelt darabjait, helyreállt a rend. Viszont a Szompark felhívta a figyelmet, hogy több szempontból is káros és veszélyes az étolaj ilyen jellegű felhasználása.

  • Biztonsági szempontból az olaj csúszóssá teszi a felületeket, ami növeli a balesetveszélyt. A gyerekek nehezen tudják szabályozni a sebességüket, különösen a csúszdákon, de a mászókák és hinták esetében is váratlan csúszások történhetnek, amelyek súlyos sérüléseket okozhatnak.
  • Emellett az olaj károsíthatja a játszótéri eszközök anyagait, mivel az olajos bevonat idővel beszivároghat a műanyag, fa vagy fém részekbe, rontva az élettartamukat. Az olaj eltávolítása nehéz, a felületek pedig koszolódnak, ami esztétikailag is rontja a játszótér megjelenését.
  • Környezetvédelmi szempontból sem előnyös az étolaj használata, mivel szennyezheti a talajt és a növényzetet, ami hosszú távon károsítja a játszótér környezetét.

Ha valamilyen problémánk van egy játszótéri eszközzel, inkább jelezzük azt az illetékes szervnek, jelen esetben a Szombathelyi Parkfenntartási Kft-nek, azaz a Szomparknak.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

csúszda

szombathely

vas megye