Íme, a 2024-es év top kutyái: van, aki 600 ezer forintot is kifizet egy kölyökért – Ti megvennétek ennyiért?

Pénzcentrum   
  Megosztom
Íme, a 2024-es év top kutyái: van, aki 600 ezer forintot is kifizet egy kölyökért – Ti megvennétek ennyiért?

Kevés hely van a világban, ahol lakosságarányosan annyi kutya lenne, mint Magyarországon. A hivatalos statisztikák szerint ráadásul évről-évre még nő is a számuk. Ez pedig mára gyakorlatilag azt jelenti, hogy a magyar családok felénél van legalább egy kutya. Az árak is az egekben vannak: neves tenyésztőtől 250 ezer forint alatt már alig lehet vásárolni, de egyáltalán nem ritkák a 600-800 ezres kölykök sem - írta cikkében a Pénzcentrum.

Mivel sem a szakmai szervezetek, sem a hivatalos szervek nem vezetnek adatbázist arról, hogy melyek Magyarország legnépszerűbb kutyafajtái, ezért a Pénzcentrum hazánk legnagyobb online piacterét, a Jófogást hívta segítségül. Az ő általuk közölt adatokból a legfrissebb, idén júliusi keresésekből az látszik, hogy a legtöbben a tacskóra, német juhászra, valamint a bulldogra kerestek rá. De a top 10-be befért még a foxterrier, a terrier, a juhászkutya, a staffordshire terrier, a labrador, a puli és a Border Colle is.

Ehhez képest azért a leggyakrabban hirdetett kutyafajták némileg más képet mutatnak. Igaz, nem a lista élén, hiszen mindkét helyen magasan a tacskó az első, itt a bulldog a második, míg a yorkshire terrier a harmadik. De a top10-ben ott van még az uszkár, a csivava, a spicc, a spániel, a labrador, a Bichon és a Német juhászkutya is. A top10 legtöbbet hirdetett kutya közül kettőnek már 200 ezer forint fölött jár az átlagos eladási ára, 214 ezer forinttal az uszkárok vezetnek, akiket 201 429 forinttal a spiccel követnek. A dobogó harmadik fokán pedig 180 ezer forintos átlaggal a németjuhászok.

- írta a Pénzcentrum cikkében.

Lássuk, mik a legdrágább kutyák?!

A piactértől a lap az is megtudta, hogy az elmúlt évben a legdrágábban elkelt kutya a platformon egy pomerániai törpespicc volt, ami 600 ezer forintért talált gazdára. A portál szerint ez a fajta egyébként már-már a luxuskutya kategóriába sorolható, ami magyarázza a magas árat. Rajta kívül a drága kutyák listáján, a 300-350 ezer forintos kutyák között az elmúlt évben megtalálhatók voltak francia bulldogok és schipperkék, de a törpe uszkár is gyakran szerepel a legdrágább ebek között, jellemzően 250 ezer forint körüli áron.

A teljes cikk a Pénzcentrumon, ITT olvasható!

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kutyakölykök

árak