Ez senkinek sem hiányzott: nyakunkon egy újabb járvány - iskolakezdés, te tetted ezt!

Portfolio   
  Megosztom
Ez senkinek sem hiányzott: nyakunkon egy újabb járvány - iskolakezdés, te tetted ezt!

Lehet rá felkészülni, most robban be csak igazán Magyarországon a szamárköhögés-járvány!  Közel új rekordjára ugrott az új heti fertőzés-gyanús esetek száma a szamárköhögés-járványban, a szeptember 1-jével záródó héten - írta a Portfolio.

Augusztus végén csak átmenetileg lassult a fertőzés terjedése és már a szeptember 2-i tanévkezdést megelőzően új erőre kapott a járvány Magyarországon - írta a portfolio.hu, miután az NNGYK 86 új esetet regisztrált a szeptember 1-jével záródó héten.

A lap ugyanakkor arra is felhívja a figyelmet, hogy az iskola indulása és ezáltal a közösségi kapcsolódások és kontaktusok számának növekedése csak rontani fog a helyzeten. Ezért arra számítanak, hogy a következő hetekben az NNGYK magas heti adatokat közöl majd a szamárköhögés terjedéséről.

Kiderült, kik a legveszélyeztetettebbek

Ahogy a Portfolio írta, a szamárköhögés gyanú bejelentések a fővárosból és 16 vármegyéből érkeztek. A betegek közül 10 volt csecsemő, egy fő az 1-2 éves, nyolc fő a 3-5 éves, négy fő a 6-9 éves, hét fő a 10-14 éves, kilenc fő a 15-19 éves, három fő a 20-29 éves, nyolc fő a 30-39 éves, tizenöt fő a 40-49 éves, kilenc fő az 50-59 éves, tizenkettő fő pedig a 60 év feletti korcsoportba tartozott. Az elvégzett mikrobiológiai vizsgálatok 20 fő esetében támasztották alá a klinikai diagnózist. A többi betegnél a diagnosztikus vizsgálatok még folyamatban vannak.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

járvány

szamárköhögés