Sokkoló videón: három fiatal kifosztott egy járókeretes idős nénit a komáromi patika előtt

HelloVidék   
  Megosztom
Sokkoló videón: három fiatal kifosztott egy járókeretes idős nénit a komáromi patika előtt

Járókerettel közlekedő idős nőt fosztott ki három fiatal tavaly szeptemberben Komáromban. A Tatabányai Járási Ügyészség most arra tett indítványt, hogy az elkövetőket fiatalkorúak fogházbüntetésére, valamint fejenként 6666 forint vagyonelkobzásra ítéljék – írta a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye.


 


 

A vádirat szerint a letartóztatásban lévő két fiatalkorú, szlovák állampolgárságú férfi, valamint a jelenleg ismeretlen helyen tartózkodó harmadik társuk 2023. szeptember 5-én a komáromi gyógyszertár előtti járdaszakaszon meglátták egy 83 éves, kerekes járókerettel haladó nőt. Elhatározták, hogy megszerzik az idős nő értékeit, ezért mindhárman a közelébe mentek, majd egyikük kitépte a kezéből az 1500 forintot érő táskáját a benne lévő 4000 forint értékű mobiltelefonnal és a 2000 forint értékű pénztárcával együtt, amiben összesen húszezer forint készpénz volt. A másik két elkövető eközben figyeléssel segítette a lopást.

Ezután mindhárman elszaladtak egy futballpályáig, ott közösen megnézték a táska tartalmát, a benne lévő húszezer forintot maguk között egyenlő arányban elosztották, a nyomógombos mobiltelefont magukkal vitték, a táskát pedig a benne lévő okiratokkal együtt hátrahagyták. A bűncselekménnyel okozott 27 500 forintos kár nem térült meg.

A vádirat szerint – a kifosztás bűntettén kívül – a két fiatal férfi más bűncselekményeket is elkövetett. Az egyik férfi kilencszer lopott, ebből négyszer azzal a férfival együtt, aki az idős nő kifosztásában is segített neki.

A Tatabányai Járási Ügyészség kifosztás bűntette, okirattal visszaélés vétsége, lopás bűntette és lopás vétsége miatt benyújtott vádiratban arra tett indítványt, hogy az idős nőt kifosztó férfit és társát a Komáromi Járásbíróság fiatalkorúak fogházbüntetésére, valamint fejenként 6666 forint összegű vagyonelkobzásra ítélje.

A videót Itt lehet megnézni!

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

bűncselekmény

életmód

járókeret

rendőrség