Különleges rendezvénnyel készül a vidéki település: íme a programok listája, híres előadók is érkeznek

MTI   
  Megosztom
Különleges rendezvénnyel készül a vidéki település: íme a programok listája, híres előadók is érkeznek

Kiállítások, koncertek, interaktív előadások, filmvetítés és színházi előadás is várja mától vasárnapig az érdeklődőket Makón az 1100 éve Európában, 20 éve az Unióban kulturális programsorozat legújabb állomásán.

A Makói Hagymafesztiválhoz kapcsolódó rendezvényen mutatják be a Magyar Nemzeti Múzeum Közgyűjteményi Központ és a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetségének szervezésében a Múzeumok standját, ahol olyan különleges kreatívipari termékeket lehet megvásárolni, melyeket a múzeumok gyűjteményei inspiráltak.

A József Attila Városi Könyvtár ad helyet a Királyok, hősök, csaták című interaktív előadásnak és a Magyar Menyasszony interaktív pavilonjának. Ugyanitt várja az érdeklődőket péntektől az Iparművészeti Múzeum kiállítássorozata, az Iparkodjunk! is.

A gyerekek se fognak unatkozni

Számos program várja a gyerekeket a Nemzeti Művelődési Intézet Játékterén, valamint a Hagyományok Háza és a szegedi Napsugaras Egyesület közös kézműves foglalkozásain. A zenekedvelők pedig a szabadkai Juhász zenekar Tudom én már... című gyerekműsorán kísérhetik végig, hogyan próbál boldogulni egy juhászlegény, különféle szakmákat kipróbálva.

Makovecz Imre első megvalósult makói munkájában, az 1998-ban épített Hagymaházban Sebő Ferenc Száll a világ lepke-szárnyon című, énekelt verses koncertje várja a közönséget, valamint ugyanitt megtekinthető a Magyarul Európában című interaktív vándorkiállítás is, benne a Csongrád-Csanád Vármegyei Levéltár sorsfordító dokumentumaival. A tárlathoz kapcsolódva hétfőn szakmai napot szerveznek.

Színes programkavalkád várja az érdeklődőket

Szintén a Hagymaházban látható Fekete Ibolya az Anyám és más futóbolondok a családból című filmje, valamint Csehov három egyfelvonásos komédiája - A medve, A dohányzás ártalmairól és a Leánykérés - a Nemzeti Színház és a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház társulatának közös előadásában.

A Petőfi Kulturális Ügynökség Sanctum című sorozatának makói állomásán a város és a művészetek kapcsolatáról lesz szó. Tallér Edina író három makói alkotóval - Szentpéteri Csilla zongoraművésszel, Csapó Attila színművésszel és Dragon Zoltán fotográfussal - beszélget a Széchenyi téri Korona Konferenciaközpontban.

Pénteken a Széchenyi téren látható A Csoda a Te kezedben van! című interaktív cirkuszi produkció, valamint a Szegedi Kortárs Balett – a MÜPA-val közösen létrehozott - Vadak című előadása. A nézők megtekinthetik továbbá a Szegedi Kortárs Balett táncművészei és a VargaBalett növendékei előadásában a Karöltve elnevezésű közös tánckoreográfiát is.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

makó

program

európai unió