Kecskemét zöld forradalma: ötszögletű minierdő lesz a város első Miyawaki erdeje

HelloVidék   
  Megosztom
Kecskemét zöld forradalma: ötszögletű minierdő lesz a város első Miyawaki erdeje

Különleges faültetést tervez még idén ősszel a Zöldítő Civil Társaság, amely a környezetvédelem és a környezeti nevelés területén tevékenykedik Kecskeméten - számolt be a Kecsup.


 

Ezt a városi erdő típust Akira Miyawaki, japán botanikus fejlesztette ki a távol-keleti szigetországban történt megfigyelései alapján, a nagy és tökéletes rendszerben élő erdőket, szinte ugyanazon elvek mentén, de betonrengetegben is működő változatban.

Kis területen, akár 30-50 m2-en lehet biodiverz társulásokat létrehozni, ami tisztítja a szennyezett levegőjű városokat, árnyékot biztosít, párásít és ezáltal hűti a környezetét, valamint rovaroknak, énekesmadaraknak és emlősöknek nyújt otthont, menedéket

- írták.

A 10 millió Fa budapesti és bajai közössége az elmúlt három évben 17 hűsítő, párásító, porfogó városi Miyawaki erdőt telepített cégek és magánszemélyek felajánlásaiból és szeretnék, ha a kecskeméti telepítés is közösségi összefogás lenne.

Örömmel fogadják tehát az önkéntesek, követők, szurkolók, minden fákat szerető kecskeméti és a helyi cégek, vállalkozások anyagi és munkabeli hozzájárulását a minierdő megvalósításához.

A költségek legnagyobb része a talajelőkészítés, aminek keretében legalább 60 cm mélyen kicserélik a talajt termőföld, komposzt és szalma keverékére. A másik nagy költség a 3 éves fenntartás, folyamatos gondozása a minierdőnek, hogy minél intenzívebben növekedjen. Ezeken kívül költeni kell a tervezésre, csemeték vásárlására és a folyamatos mulcsolásra.

A minierdő telepítését november végén közösségi ültetés során valósítják meg.

A csapatot IDE KATTINTVA tudod támogatni a minierdő létrehozásában.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

klímakatasztrófa

minierdő

erdő

fatelepítés