Kis híján tragdéia történt a Balatonon: a hatóságnak kellett közbeavatkoznia

HelloVidék   
  Megosztom
Kis híján tragdéia történt a Balatonon: a hatóságnak kellett közbeavatkoznia

Több kisebb műszaki hiba következtében a hajó irányíthatatlanul sodródott a magas hullámokon a déli part felé Balatonfüred felől a viharos szélben.

A vitorlás személyzetének hat tagjából ketten tengeribetegek voltak, háromnak halálfélelme volt, mikor megérkeztek – írja a hirbalaton.hu.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának Rupert nevű sürgősségi mentőhajója futott ki a 60-80 km/órás szélben. A mentők óvatosan átemelték a nagy hullámzás közepette a hajójukra a hat férfit, és kivitték őket a partra. Egészségügyi ellátást nem igényeltek.

A 45 lábas vitorlást a veszélyes időjárás miatt nem tudták kivontatni, és a horgonyok sem tartották meg, így a déli partra sodródott. "Számunkra az életmentés az első, nem kérdés, hogy a bajbajutottakat biztonságba helyezzük, mielőtt a műszaki mentéssel foglalkozunk" – áll a vízimentők közleményében.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

balatom

vitorlás

mentés