Árvíz-sokk: elzárta az áradás a pilismaróti idősek otthonát + Itt a megoldás!

MTI   
  Megosztom
Árvíz-sokk: elzárta az áradás a pilismaróti idősek otthonát + Itt a megoldás!

Erdei úton lehet csak eljutni a Máltai Szeretetszolgálat pilismaróti idősek otthonához, amely a dunai árvíz miatt közúton megközelíthetetlenné vált. Az intézményben tartózkodó száz lakó biztonságban van, ellátásuk megoldott - közölte a Magyar Máltai Szeretetszolgálat csütörtökön az MTI-vel.


 


 

Közleményük szerint a létesítményt a Pilisi Parkerdő által az áradás idejére megnyitott erdei úton lehet megközelíteni, szerda délutántól így jutnak be a műszakba érkező dolgozók.

A Máltai Szeretetszolgálat hétfő óta készült arra, hogy a vízszint emelkedése miatt az épülethez vezető útszakaszt le kell majd zárni, a raktárkészleteket feltöltötték, és az ápolók, takarítók és a konyhán dolgozók beosztását is ennek megfelelően állították össze - írták.

A szeretetszolgálat közölte: az áradás alatt az erdei úton közlekedő kisbusz köti össze az intézményt a külvilággal, a jármű Esztergomból indulva hozza be az otthonba érkező munkatársakat.

A közleményben kitértek arra is, hogy szerda este óta a Margit-szigeten is segíti a védekezést a Máltai Szeretetszolgálat, teajárata az esti óráktól ellátja a védekezésben részt vevő kétszáz embert.

Dunabogdányban a teajárat mellett pihenő- és rekreációs sátrat állított fel a karitatív szervezet, hogy a védekezésre kivezényelt hivatásos állomány tagjainak legyen hol megpihenni. A településen öt kilométer hosszan zajló védekezéshez technikai eszközöket, reflektorokat és a bicskei önkéntes tűzoltók közreműködésével szivattyúkat is visz a karitatív szervezet - írták.

Címlapkép: Krizsán Csaba/MTI

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

árvíz

árvízi védekezés