Erre figyelmeztet az MVM Csoport: az árvíz miatt kikapcsolják a gázt és az áramot - ez Téged is érinthet!

HelloVidék   
  Megosztom
Erre figyelmeztet az MVM Csoport: az árvíz miatt kikapcsolják a gázt és az áramot - ez Téged is érinthet!

Az MVM Csoport arról tájékoztatott, hogy a vízszint emelkedésétől függően néhány helység árterében nem lesz gázszolgáltatás és Bács-Kiskun vármegye Duna-parti településeinek egyes részein az MVM Démász Áramhálózati Kft. az áradás levonulásáig szüneteltetheti a villamosenergia-szolgáltatást. Összesen 11 település lehet érintett az áradások következtében. Mindeközben az E.ON már meg is tette az első lépéseket és 150 helyen kapcsolta ki biztonsági okokból az áramot.


 


 

A Duna teljes magyarországi szakaszát érintő árvízhelyzet az MVM Csoport gázhálózati társaságait és dél-magyarországi áramhálózati társaságát is érinti. A Társaság szakemberei az árvízi védekezést irányító hatóságokkal, a helyi önkormányzatokkal és a katasztrófavédelemmel együttműködve kezelik a kialakult krízishelyzetet, folyamatos egyeztetések alapján határozzák meg azokat a helyszíneket, ahol szükséges a gáz- vagy áramhálózati beavatkozás, biztonsági kikapcsolás

- olvasható az MVM Hálózat közleményében.

A Duna felső szakaszán a gázhálózatot üzemeltető MVM Égáz-Dégáz, illetve a fővárosban az MVM Főgáz gázmérőket és nyomásszabályozókat szerel le azokon a helyszíneken, ahol az árvíz elérné ezeket az eszközöket. Eddig Győrben, Esztergomban és Komáromban történtek ilyen intézkedések, a vízszint emelkedésétől függően hasonló beavatkozás várható még Neszmély, Nyergesújfalu és Baja területén.

Mint írják még:

az érintett területeken az MVM egészen addig biztosítja az energiaellátást, ameddig az biztonságosan megtehető, azonban Társaságunk azonnal kikapcsolja a szolgáltatást, ha a víz veszélyesen megközelíti az áramhálózati berendezéseket. Amennyiben az elárasztott területen zárlat következtében egy áramkörön megszűnik a szolgáltatás, az áramellátást csak akkor tudjuk visszakapcsolni, amikor már az árvíz levonult, és a hiba okát biztonságosan elhárították.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

figyelmeztetés

áramszolgáltató

eon