Megdöbbentő adatok kerültek napvilágra: Itt él a legtöbb iskolázatlan magyar az országban

Pénzcentrum   
  Megosztom
Megdöbbentő adatok kerültek napvilágra: Itt él a legtöbb iskolázatlan magyar az országban

Két éve már 3 156 település közül 42-ben a legfeljebb 8 általános iskolai végzettséggel rendelkező lakosok mindegyike nyilvántartott álláskereső volt. Ez azt jelenti, hogy ezeken a településeken összesen 9 533 lakos nem talált munkát. - írta cikkében a Pénzcentrum.

A Pénzcentrum arra volt kíváncsi, hogy milyen adatokat találni, ha a legfeljebb 8 általános iskolai végzettséggel nyilvántartott álláskeresőket vizsgálják meg. Az erre vonatkozó adatokat az Országos Területfejlesztési és Területrendezési Információs Rendszerből (TeIR) szerezték.

A településlista összeállítása során több olyan helységgel találkoztunk, ahol a legfeljebb 8 általános iskolai végzettséggel rendelkező nyilvántartott álláskeresőkről nincs adat. Ezek általában olyan települések, ahol sok a magas presztízsű munkát végző lakos. A 3 156 vizsgált település közül 42-ben az arány 100%, vagyis minden 8 általános iskolát végzett lakos nyilvántartott álláskereső volt 2022-ben.

- írták.

Ez azt jelenti, hogy 2022-ben ezeken a településeken minden alacsony végzettségű lakos munkanélküli volt, ami komoly problémát jelent. Az ilyen helyzetek súlyos gazdasági és társadalmi kihívásokat vetnek fel, amelyek megoldása átfogó beavatkozást igényelne.

  • 2022-ben 42 településen élő, mind az 9 533, legfeljebb 8 általánost szerzett lakosról elmondható volt, hogy nem rendelkezett munkahellyel és nyilvántartott álláskeserőnek számított.
  • Országosan a legfeljebb 8 általánost végzettek aránya egyes vármegyékben, mint Szabolcs-Szatmár-Bereg, elérte az 54%-ot, míg a gazdagabb régiókban, például Győr-Moson-Sopronban, ez az arány csupán 25 százalék körül mozgott

A cikk folytatása a pénzcenrumon olvasható, ITT!

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

iskolarendszer

oktatás

hátrányos helyzet

szegénység