Vádat emeltek egy háziorvos ellen: hamis igazolásokat adott a védőoltás felvételéről

MTI   
  Megosztom
Vádat emeltek egy háziorvos ellen: hamis igazolásokat adott a védőoltás felvételéről

Vádat emelt a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség egy jánoshalmi orvos ellen, aki pénzért, a vakcina beadása nélkül, jogosulatlanul igazolta mintegy száz páciensnek a Covid elleni védőoltás felvételét. A főügyészség szabadságvesztés kiszabását indítványozza a háziorvosra.

Kövecs Máté, a főügyészség helyettes sajtószóvivője az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta: a vádirat szerint a háziorvosként dolgozó nőről 2021-ben köztudott volt, hogy hajlandó a védettségi igazolvánnyal nem rendelkezőknek a védőoltás felvételét valótlanul igazolni.

A jánoshalmi orvos nemcsak a saját körzetébe tartozó embereket fogadta, hanem a vármegye más részeiről érkezőket is, sőt, volt, aki Budapestről, Pécsről vagy Békés vármegyéből ment Jánoshalmára a hamis igazolásért.

Az orvos az átvett pénzeken osztozott az asszisztensével, az ügy egy másik vádlottjával. Ő a valótlan igazolásokért jelentkezőket koordinálta, valamint az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér (EESZT) információs rendszerében valótlanul rögzítette az oltások beadásának tényét és adatait. A háziorvos tevékenységét egy védőnő és egy szakápoló – az ügy további két vádlottja – is segítette, akik a sóoldattal beoltott vagy be sem oltott pácienseknek a védőoltás beadásáról szóló hamis igazolásokat állítottak ki.

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói korrupciós, illetve hivatali bűncselekmények miatt összesen 125 embert hallgattak ki gyanúsítottként. A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség 91 gyanúsítottal szemben feltételes ügyészi felfüggesztést alkalmazott, míg 34 emberrel szemben vádat emelt.

A főügyészség az orvost 101 rendbeli, önálló intézkedésre jogosult személy által üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadásával és más bűncselekmények elkövetésével vádolja, és vele szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozza.

A vádlottak bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék dönt.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

háziorvos

oltás

vakcina

védőoltás

hamis igazolás

bács-kiskun megye