Jobb későn, mint soha: megnyitották azt a szántódi Balaton-partot, amit tilos lett volna bezárni

MTI   
  Megosztom
Jobb későn, mint soha: megnyitották azt a szántódi Balaton-partot, amit tilos lett volna bezárni

Nagy vihart kavart a nyárban, hogy nem tudtak átjárni a szántódiak a Balaton-parton elhelyezett kapun, mert az be volt zárva. Hiába volt a partszakasz önkormányzati tulajdon, elvileg ingyenes lett volna itt a strandolás - valamiért ez eddig senkit sem érdekelt...Most, hogy vége a fürdőzésnek, a Balaland előtti partszakasz is nyitva áll...


 


 

Hosszú időn keresztül gondot okozott, hogy nem tudtak átjárni a szántódiak a Balaton-parton elhelyezett kapun, mert az be volt zárva. A történet ott kezdődött - erről a HelloVidék korábban itt írt - hogy csupán egy zsebkendőnyi "strandot" hagytak meg a köznépnek a 7 milliárd (!) adófizetői pénzzel megtámogatott szántódi balatoni luxus komplexum, a Balaland előtt. A nyárban azonban már ide sem lehetett kimenni, mert csavarokkal és biciklizárral zárták le a Balaton egyik legszebb panorámájával rendelkező partszakaszát Szántódon.

Az önkormányzat kérésére azonban mostanra megoldódott a probléma és a kapu nyitva áll a Balatonnál sétálni vágyók előtt

- adta hírül a Sonline.

A megyei lap azt elfelejti megírni, voltaképpen ki és miért is záratta be a szántódiak partszakaszát, mindesetre lehozza, hogy "a Balaton-part szabad megközelítését biztosítani kell, ezt írja elő a Balaton törvény."

A Balaland egyik vezetője a SONLINE kérdésére elmondta, hogy a vitatott kapuhoz nekik nincs közük, az egy szomszédos apartmanházhoz tartozik. Az említett kaputól függetlenül a Balaland előtti partszakasz nyitva áll a látogatók előtt a főbejáraton keresztül, innen a jövőben is folyamatosan biztosított bárki számára a szabad lejárás a Balatonhoz.

Vízvári Attila, Szántód polgármestere a lap megkeresésére közölte: az önkormányzat levélben fordult az apartmanház közös képviselőjéhez, amelyben arra kérte, tegye átjárhatóvá a kaput. Úgy tűnik, hogy a helyieknek fejfájást okozó gondot sikerült orvosolni, mert azóta többször is ellenőrizték a területet és folyamatosan nyitva találták az ominózus kaput.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balaton

szántód

balaton-part