Súlyos a vád, börtön lehet a vége: pofátlan módon nyúlta le a falu pénzét egy nő

HelloVidék   
  Megosztom
Súlyos a vád, börtön lehet a vége: pofátlan módon nyúlta le a falu pénzét egy nő

A Győri Járási Ügyészség vádat egy nővel szemben, aki két Győr-Moson-Sopron vármegyei falu közös önkormányzatának ügyintézőjeként éveken át sikkasztott, közölte az ügyészség.

A vádirat szerint a jelenleg 42 éves nő 2019 ősze és 2022 év vége között összesen 6,7 millió forintot tulajdonított el az egyik település pénzügyi eszközeiből úgy, hogy az összegeket részben kivette a házipénztárból, részben levette a település bankszámlájáról, majd a saját céljaira fordította. Az ügyintéző az okozott kárt utóbb, az eljárás ideje alatt megtérítette.

Az ügyészség a nőt jelentős értékre, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntettével vádolta meg, mely bűncselekmény büntetési tétele két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

bűncselekmény

győr-moson-sopron

lopás