Botrány Vasban: hétvégén fogorvos nélkül maradnak a körmendiek, de Szombathely sem segít

HelloVidék   
  Megosztom
Botrány Vasban: hétvégén fogorvos nélkül maradnak a körmendiek, de Szombathely sem segít

Döbbenten értesültek róla a körmendiek, hogy péntek délelőtt és hétfő reggel között nincs ügyeletes fogorvos Körmenden, de Szombathely sem vállalja őket. Képtelenek lennének ennyi beteget ellátni - írta a Nyugat.hu.


 

Sürgősen fogászati beavatkozásra beavatkozásra szorultam, de Körmenden nincs hétvégén fogászati ügyelet

- írta levélben egy a Nyugat.hu olvasója, aki ezek után a város honlapján is megtalálható információk alapján a szombathelyi ügyeletet kereste fel.

A szombathelyi ügyeleten azt közölték vele, hogy körmendi lakosként nem tartozik az ügyelet hatáskörébe, mivel a város és a környező települések nem kötöttek velük szerződést. Ahogy írta,

Körmend négy fogorvosi körzetre van osztva, ebből a negyedik a gyermek- és ifjúsági fogászat.

A maradék három körzet a felnőtt fogorvosi ellátásé, viszont mint az a fentebb belinkelt oldalon is látható:

ezek közül a harmadik körzetnek nincs saját fogorvosa, helyette a második körzetben dolgozó doktor látj el az ott élőket is saját rendelési idejében.

A városi fogorvosok viszont csak hétköznap rendelnek, így akinek hétvégén sürgős ellátásra van szüksége, annak az oldal szerint a szombathelyi fogászati ügyeletet kell felkeresnie.

Az önkormányzat már korábban foglalkozott az üggyel

Körmend aljegyzője szerint Szombathely önkormányzata köteles lenne ügyeletet szervezni, mivel a város megyeszékhely. Szombathely mellett jelenleg további harminc település számára biztosítja a város az ügyeleti ellátást.

Szombathely polgármestere, Nemény András szerint Körmend és környékének csatlakozásával jelentősen nőne az ügyeletet ellátó orvosok leterhelése és a várakozási idő is Szombathelyen. Ez pedig nem szolgálná a szombathelyi betegellátás érdekeit és érintené a város TOP-pályázatban vállalt kötelezettségét is, ráadásul a fogorvosokkal kötött megállapodások módosítását is magával vonná.

Előzőekre tekintettel a fogászati ügyeleti ellátáshoz történő csatlakozásra sajnos nincs lehetőség

- írja a szombathelyi polgármester.

A körmendi önkormányzat a lap kérdésére, hogy miként tervezik megoldani a helyiek számára a fogorvosi ügyeletet a hétvégére, azt a választ adta, hogy

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

nyugat.hu

ügyelet

fogorvos