Véget ért a szúnyogok háborúja Magyarországon: de ki lett a győztes?

MTI   
  Megosztom
Véget ért a szúnyogok háborúja Magyarországon: de ki lett a győztes?

A szúnyoggyérítés során kezelt terület nagysága összesen 732 ezer 810 hektár volt - derült ki a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleményéből.


 

Az idei szúnyoggyérítési szezon sok munkát adott a szakembereknek. A Duna és mellékfolyói kora nyári áradása miatt jelentős területen zajlott biológiai lárvagyérítés, már április 16-ától kezeléseket végeztek légi és földi technológiák alkalmazásával. A katasztrófavédelem által koordinált szúnyoggyérítés huszonöt héten keresztül, egészen október 6-ig tartott. A felhőszakadásokkal kísért június országszerte, de főként a Dunántúlon extrém méretű szúnyogpopulációt okozott. A Dunán és a Lajtán levonult kora őszi árhullám miatt idén egészen szokatlan időben, még október elején is szükség volt biológiai kezelésekre. Egész nyáron folyt a kifejlett szúnyogok elleni védekezés, összesen 1070 településen és 6 budapesti kerületben gyérítettek a szakemberek. Míg az Alföldet sújtó aszály miatt ott számos területen alig kellett beavatkozni, addig a nyugati és a középső országrészben sokszor kifejezetten erős szúnyogártalmat kellett kezelni.

Júniusban az országos tisztifőorvos egyedi engedélyével a Szigetközben, 12 ezer 994 hektárnyi területen légi kémiai szúnyoggyérítés volt a katasztrófavédelem irányítása mellett. A nyár legnagyobb részében a késő esti, éjszakai órákban végzett földi technológiát alkalmazták a szakemberek.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

katasztrófavédelem

szúnyog

szúnyogirtás