Kiakadtak a vasi sporthorgászok: elvennék tőlük egyik kedvenc tavukat - Így tiltakoznak!

HelloVidék   
  Megosztom
Kiakadtak a vasi sporthorgászok: elvennék tőlük egyik kedvenc tavukat - Így tiltakoznak!

15 évig volt a Sárvíz-tó a vasi sporthorgászok kezelésében, 2025-től viszont az önkormányzat saját kezébe akarja venni a halgazdálkodási jogot. Ez pedig a gyakorlatban azt jelenti, hogy a megfizethető megyei horgászjeggyel már nem lesz látogatható a Sárvíz-tó.


 

A Nyugat.hu írt róla, hogy a strand után a horgászat üzemeltetését és a halgazdálkodást is saját kezébe venné a tulajdonos önkormányzat a gersekaráti tónál, ami ellen tiltakozott a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége.

A szövetség azért háborodott fel, mert a tó 15 éve a kezelésükben van és a korábban gondozatlan vízparti környezet, valamint a törpeharcsával teli horgászvíz napjainkra kiváló állapotba került.

Mint írták, egy évig tartottak az egyeztetések és nyár végéig úgy tűnt, az önkormányzat újra a szövetségnek adja bérbe a halgazdálkodási jogot, megy minden a korábbi menetrend szerint. Ám mégis máshogy döntött a település képviselő-testülete. A haszonbérleti jogviszony 2025. január 31-én jár le.

Emellett a szövetség megkérdőjelezi a döntés szakmaiságát is, mert az önkormányzatnak és a tulajdonában lévő vállalkozásnak semmiféle halgazdálkodási tapasztalata nincs, és nem tagja egyetlen halgazdálkodással, horgászattal foglalkozó szakmai szervezetnek sem. Ez pedig számos kérdést vet fel a tó hosszú távú horgászati fenntarthatósága és halállományának védelme tekintetében.

Több mint 500 aláírás gyűlt össze a szövetség támogatására. Október 24-re, 17 órára pedig lakossági fórumot szerveznek a tó jövőjéről a helyi művelődési házba.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gersekarát

horgásztó

sporthorgász egyesület