Feltúrják a kertet, tönkreteszik a kerítést: kiakadtak a balatonpartiak a különös betolakodóra

HelloVidék   
  Megosztom
Feltúrják a kertet, tönkreteszik a kerítést: kiakadtak a balatonpartiak a különös betolakodóra

Az elmúlt időszakban több bejelentés is érkezett a balatonfenyvesi önkormányzathoz, miszerint a parti sávban egyre gyakrabban jelennek meg a vaddisznók.

Kezd ttarthatatlanná válni a helyzet Balatonfenyvesen nyugati részén lévő strandon, ahol vaddisznók túrják fel a környéket, de előfordul, hogy lakóingatlanok kerítését is megrongálják, illetve bemerészkedtek az udvarokba is – írja a 24.hu.

Farkas Tamás, a település polgármestere a zaol.hu megkeresésére elmondta, úgy tűnik, hogy a nádasokban elszaporodtak a vaddisznók és kijárnak a part menti területekre, ahol nagy riadalmat keltenek a nyaralótulajdonosok körében, ráadásul jelentős károkat is okoznak. Hozzátette, a vaddisznók már az embertől sem félnek, mindezt több fénykép és videófelvétel is bizonyítja.

A kilövési engedély az év végéig szól. A polgármester elmondta: a vadakat csak olyan vadászok lőhetik ki, akik rendelkeznek a szükséges engedélyekkel és szakértelemmel. A környéken több vadásztársaság is működik, így jelentkezőből nem volt hiány.Legutóbb két vaddisznót sikerült kilőni a parti sávban, de a polgármester szerint lesz még dolguk az állatokkal.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

balatonfenyves

vaddisznó

balatom