Medveriadó Esztergom közelében: egy autós percekig farkasszemet nézett a vadállattal

infostart.hu   
  Megosztom
Medveriadó Esztergom közelében: egy autós percekig farkasszemet nézett a vadállattal

Hétfőn többen is medvét láttak Bajót határában. Tóth Zoltán polgármester azt mondta az InfoRádióban, hogy hétfőn pirkadatkor pillantották meg először az állatot a helyi pataknál, ahová valószínűleg inni ment, majd a délutáni órákban mások is észlelték.


 


 

A Komárom-Esztergom vármegyei község határában többen is medvét láttak. A polgármester, Tóth Zoltán értesítette a hatóságokat, és mivel ő maga is vadász, szemlét tartott a terepen. A településvezető azt mondta az InfoRádióban, hogy jó néhány helyi lakos felfigyelt egy nagy termetű állatra, de csak az egyikük volt benne biztos, hogy medvét látott. Hétfőn pirkadatkor pillantották meg először a helyi pataknál, ahová valószínűleg inni ment az állat, majd a délutáni órákban mások is észlelték, vagyis Tóth Zoltán többektől is kapott értesítést, hogy medvének tűnő állatot láttak Péliföldszentkereszt közelében.

Egy ember arról tájékoztatta a polgármestert, hogy éjszaka találkozott a medvével, és az autójában ülve 4-5 percen keresztül nézett szembe vele, mások pedig medvehangra lettek figyelmesek a környéken. Tóth Zoltán a rendőrség mellett értesítette a Duna-Ipoly Nemzeti Parkot is a történtekről, majd megkérte a helyi vadászt, hogy járja be Bajót környékét.

A megfelelő médiafelületeinken tájékoztattuk a lakosságot, hogy fokozott óvatossággal járják az erdőt, mert előfordulhat, hogy medve van a területünkön. Az okozhat gondot, ha esetleg hirtelen történik a találkozás, mert akkor sarokba szorítva érezheti magát az állat, vagy érdekesnek tűnhet neki az ember, de alapvetően a medve nem tekint táplálékként az emberre

– jegyezte meg a bajóti polgármester.

Miután májusban medvét láttak a Pest vármegyei Aszód környékén is, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézetének igazgatója azt mondta az InfoRádióban, hogy ismét meghonosodtak Magyarországon a barnamedvék.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

medve

medve észlelés

komárom-esztergom megye