A 2019. március 18-24. között rendezett XVI. Országos Étterem Héten mintegy 22500 Vendég foglalt asztalt a 138 résztvevő étterembe és próbálta ki azok 3 fogásos menüajánlatát. A megjelent vendégek közül 2515-en küldték el véleményüket a március 18-26. közötti időszakban a DiningCity étteremajánló weboldalára.
Az éttermek három kategóriában versenyeztek, ezeken belül közüljük a dobogós vendéglátóhelyeket. Az Exkluzív kategóriában versenyzők 5900 forintos, a Prémium kategóriában 4900 forintos, az alapkategóriában pedig 3900 forintos menüajánlatok közül válogathattak az érdeklődők.
A győztes vendéglátóhelyek a DiningCity étteremajánló blogjának nyilatkoztak az élményeikről.
TOP 3 étterem az Exkluzív kategóriában
- Szél Fiai Fogadó & Cellárium (Nyúl)
- IKON étterem (Debrecen)
- 67 étterem (Székesfehérvár)
A Szél Fiai Fogadó tulajdonosa, Prisztóka Tibor a blognak elmondta, hogy éttermük végigjárta a "ranglétrát", miközben folyamatosan fejlődtek, és évről-évre léptek feljebb az Étterem Hét menükategóriáiban.
Az Étterem Hét lényegét abban látom, hogy megmutassuk vendégeinknek a legjobbak közé tartozó alapanyagokat. Az ételek elkészítésében mi a gondolkodásmódunk, és mire vagyunk képesek, bűvészmutatványok nélkül
- mondta el Prisztóka Tibor.
Az Étterem Hét rendezvényt a tulajdonos szerint nem egyfajta "torkos" csütörtökként éli meg az étterem, hanem lehetőségként, hogy a kiváló és lényegesen drágább ételsorokat be tudják mutatni elérhető áron.
TOP 3 étterem a Prémium kategóriában
- Avalon Ristorante (Miskolctapolca)
- Viator apátsági étterem (Pannonhalma)
- Kikelet étterem és kávézó (Pécs)
Avalon Ristorante igazgatója, Bajusz Gergely elmondta a blognak, hogy több mint 220 vendégük volt az Étterem Hét folyamán, és többségük a legjobb értékelést adta.
Konyhánkban Itália ízeit, színeit, zamatosságát transzportáljuk a tányérokra. Az olasz konyha egyszerűen káprázatos, ezt akartuk bemutatni az Étterem Héten is. A szívet melengető carbonara, vagy a vajpuha, omlós grillezett argentin steak lenyűgözte vendégeinket, a fogások végén pedig desszertjeink úgy csattantak fel, mint egy őrült fieszta a szájban
- mondta el Bajusz Gergely.
TOP 3 étterem az alapkategóriában:
- Malomkert Sörház (Veszprém)
- Bistorant restaurant winebar (Szeged)
- Lokalista Bistro (Miskolc)
A Malomkert Sörház ügyvezetője, Szücs Balázs arról beszélt, hogy a folyamatos megújulásuknak, trendkövetésüknek köszönhető, hogy idén már negyedszer szerzik meg az első helyet.
Rendkívüli örömünkre szolgál, hogy Vendégeink értékelték csapatunk elhivatottságát, utánozhatatlan szakmaszeretetüket és lelkiismeretes munkájukat. A dicsőítő visszajelzéseket köszönjük minden kedves Vendégünknek és külön magas elégedettség számunkra, hogy ételeinkkel, felszolgálásunkkal új Vendégkört köszönthetünk
- mondta Szücs Balázs a blognak.
Vidéki különdíjas éttermek
- Legjobb kiszolgálás: Solier Cafe (Gödöllő)
- Legjobb konyha: Rosinante étterem (Szigetmonostor)
Az Étterem Hét sikerei nyomán megrendezésre kerül áprilisban egy ráadás, melyben már csak a 18 győztes étterem vesz majd részt.
Április 8-14. között, az Étterem Hét EXTRA ideje alatt, a vendégek által márciusban megválasztott 18 győztes étteremben még egy alkalommal mindenkinek lehetősége lesz újra megkóstolni az Étterem Hét győztes, 3 fogásos menüsorait.
A győztes éttermek áprilisi menüajánlatait a DiningCity étteremajánló blogján érhetjük el. Asztalfoglalás április 2. (kedd) reggel 6.00-tól a www.etteremhet.hu oldalon keresztül lehetséges.