A neves borversenyen összesen 105 magyar bor részesült elismerésben: 75 kapott érmet (3 platinát, 7 aranyat, 25 ezüstöt és 40 bronzot), további 30 magyar bor pedig elismerő oklevelet kapott a zsűritől, derül ki a Holdvölgy közleményéből.
A versenyen a legmagasabb pontszámot elérő magyar édes bor a HOLDVÖLGY Culture 2012-es évjáratú hatputtonyos aszú lett, 100/98 ponttal. A másik két platina érmet a Béres pincészet 6 puttonyos aszúja 2013-ból, illetve a Juliet Victor pincészet Édes Szamorodnija 2016-ból nyerte 97 ponttal.
A legmagasabb pontszámot, egyben aranyérmes minősítést érdemlő magyar száraz bor a HOLDVÖLGY Vision 2017-es évjárata lett 100/95 ponttal.
Pezsgő kategóriában a somlói Kreinbacher pincészet Classic Brut pezsgője nyerte el a legmagasabb hazai elismerést 100/96 ponttal.
A Decanter World Wine Awards 2019 idei, egy hétig tartó borversenye során áprilisban a világ legnevesebb borszakértőiből álló, 280 fős nemzetközi zsűri választotta ki a legjobb borokat, több mint 17,000 termék közül. A szakmai zsűri soraiban 70 Master of Wine és 23 Master Sommelier képesítéssel rendelkező szakember ült.
A versenybe nevezett borok között nemzetközi szinten összesen 50 „Platina – Best in Show” érmet, 148 platina érmet, 480 aranyat, 4161 ezüstöt és 7374 bronzot osztottak ki. A legtöbb elismerést (összesen 3365 érmet és zsűri általi ajánlást) a francia borok kapták. A DWWA idén tizenhatodik alkalommal került megrendezésre Londonban.
Az 25 magyar ezüstéremről itt, az 40 magyar bronzéremről pedig itt található részletes felsorolás.