Új termék hódíthatja meg a magyar piacokat: így néz ki a fekete fokhagyma

HelloVidék   
  Megosztom
Új termék hódíthatja meg a magyar piacokat: így néz ki a fekete fokhagyma

Fekete fokhagymát kóstoltak a Piac Éjszakája vendégei a Nagybani Piacon, az új termék a rendezvényen mutatkozott be. A különleges élelmiszer speciális fermentációs eljárással készül, és a kutatások szerint egészségesebb, mint a friss fokhagyma.

Öt növény elengedő ahhoz, hogy megtapasztaljuk az umamit, vagyis az ázsiai konyha szerint számon tartott tökéletes ötödik ízt. A Piac Éjszakáján debütáló fekete fokhagymával és avokádóval készülő saláta sós, édes, keserű és savanyú összetételének köszönhetően egy különleges, új ízélményt kapunk, amit akár otthon is egyszerűen elkészíthetünk.

A Piac Éjszakája látogatói is ebben az egyedi ízélményben részesültek: az egyik kereskedőnél egy fekete fokhagymából készült salátát kóstolhattak meg.

Csupán avokádó, retekcsíra, friss paradicsom, fekete fokhagyma és pálmaszív szükséges az umami, vagyis az ötödik íz eléréséhez. A hozzávalókat egyenlő arányban apró darabokra vágva, összekeverve érdemes fogyasztani. A receptet a piac egyik specialistája, Somogyi Péter fejlesztette ki, aki a különleges, kulináris zöldségek és gyümölcsök szakértője. A szükséges hozzávalók speciális élelmiszerüzletekben és a Nagybani Piacon is beszerezhetők.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gasztro

gasztronómia

termék

élelmiszer

fekete

fokhagyma

unami