Szenzációs hír! A világ csúcskategóriás borai közé került ez a tokaji borászat

HelloVidék   
  Megosztom
Szenzációs hír! A világ csúcskategóriás borai közé került ez a  tokaji borászat

Kihirdették a The 2022 Golden Vines Awards győzteseit: a Best Fine Wine Producer in Europe Award és a Hall of Fame Award is Szepsy Istvánt illeti - írta meg az Agrárszektor. Ez az eredmény azért is különösen fontos, mert bizonyítékként szolgál arra, hogy a Szepsy-borokat a világ legjobbjaiként és legértékesebbjeiként tartják számon, és nemcsak a hazai, hanem a világ csúcskategóriás borai között is ott van a helyük.


 


 

Soha nem volt még magyar jelölt a világ egyik legexkluzívabb borversenyén, 2022-ben azonban a Szepsy pincészet nyerte a Golden Vines Awards 2022 legjobb európai bortermelője kategóriáját, id. Szepsy István pedig a Golden Vines Hall of Fame díjat is megkapta - mondta el az Agrárszektornak Ifj. Szepsy István, a borászat vezetője. A díjakat a világ legjobb bortermelőinek ítélik oda, akikre a globális ipar vezető tagjai szavaztak, a szavazást a Deloitte könyvvizsgáló hitelesíti.

A díjat Liquid Icons fine wine cég, valamint Lewis Chester WSET diplomás borszakértő hozta létre a három évvel ezelőtt elhunyt, és generációja egyik legnagyobb borszakértőjének tartott Gérard Basset (Master of Wine és Master Sommelier) tiszteletére.

A Golden Vines Awards díjait a világ legjobb bortermelőinek ítélik oda, a zsűrit a nemzetközi borszakma krémje alkotja, a szavazást pedig a Deloitte könyvvizsgálócég hitelesíti. A vacsorát Massimo Bottura, a modenai Osteria Francescana három Michelin-csillagos séfje prezentálta.

Idén október 16-án Firenzében rendezték a díjátadót, ahol kilenc kategóriában osztottak díjakat:

  • 2022 legjobb európai bortermelője
  • 2022 legjobb amerikai bortermelője
  • 2022 legjobb bortermelője a világ többi részén
  • 2022 legjobb „fine wine” bortermelője
  • 2022 „rising star” (feltörekvő) bortermelője
  • 2022 legjobb innováció díja
  • 2022-es Fenntarthatósági Díj
  • 2022-es Golden Vines Hall of Fame-díj
  • 2022-es Golden Vines Honorary Award („tiszteletdíj”)

A mádi Szepsy pincészet 2022-ben a 2022 Legjobb európai bortermelője kategóriát nyerte meg, id. Szepsy István pedig a Golden Vines Hall of Fame díjat is megkapta

- tájékoztatta az Agrárszektort vasárnap este Ifj. Szepsy István, a borászat vezetője, aki elmondta, hogy a díj több szempontból is különleges. Egyrészt a szakma globális elitje szerepel a zsűriben, így a díj jelentős publicitást kap világszerte. Ráadásul Magyarországról, sőt, a régióból sem volt még jelöltje egyetlen kategóriának sem.

A 2022-es Golden Vines® Awards győztesek listájában két helyen is Szepsy István neve szerepel:

- The 2022 Golden Vines® Best Fine Wine Producer in Europe Award: Szepsy Winery, Tokaji, Hungary

- The 2022 Golden Vines® Best Fine Wine Producer in the Americas Award: Ridge Vineyards, Santa Cruz Mountains, California, USA

- The 2022 Golden Vines® Best Fine Wine Producer in the Rest of the World Award: Penfolds, South Australia, Australia

- The Gucci Golden Vines® Sustainability Award: Louis Roederer, Reims, France

- The Casa Ferreirinha Golden Vines® Innovation Award: Wine-Searcher, New Zealand

- The VistaJet Golden Vines® World’s Best Rising Star Award: The Sadie Family Wines, Swartland, South Africa

- The Robb Report Golden Vines® World’s Best Fine Wine Producer Award: Domaine de la Romanée Conti, Burgundy, France

- The Macallan Golden Vines® Hall of Fame Award: István Szepsy, Tokaji, Hungary

- The SGC Golden Vines® Honorary Award: Becky Wasserman, “the late Burgundian pioneer”, Beaune, France

- Liquid Icons Wine & Hospitality Entrepreneur Award: Grant Ashton, Founder & CEO, 67 Pall Mall, UK

Mesterkurzust is tartott a mádi pincészet

Az elmúlt napokban több mesterkurzust is tartottak a rendezvény keretében, a Dom Pérignon, a Domeine Arnoux-Lachaux vezető borászai, vagy Gabriele Gorelli Master of Wine mellett Ifj. Szepsy István, a Szepsy Pincészet vezetője is vezetett egy szakmai előadást a Palazzo Tornabuoni tükörtermében.

A borász az agrárszektornak elmondta, hogy több dűlőszelektált furmintot is bemutatott a mesterkurzus keretében: a 2017-es Urbán dűlőből, a 2017-es Szent Tamás dűlőből és a 2003-as Úrágya dűlőből, aszúk közül pedig a 2017-es Szepsy 6 Puttonyos Aszút kóstolhatták az érdeklődők.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

borászat

bos

tokaj

szepsy istván

szepsy pincészet