Felejtsd el a Haribo-t: így készíthetsz egészséges gumicukrot házilag

Pais-Horváth Szilvia   
  Megosztom
Felejtsd el a Haribo-t: így készíthetsz egészséges gumicukrot házilag

Tegye fel a kezét, aki nem szereti a gumicukrot?! Ezért is joztunk nektek egy olyan receptet, amivel nemcsak a magatok kedvére, de a gyerkőcökére is tehettek!  Sőt, karácsony közeledtével, remek meglepetés-ajándék is készülhet belőle! Ráadásul szuperegészséges is lehet a végeredmény, nem viccelünk!


 

Ha te is nagy gumicukor rajongó vagy, akkor nézd végig a lentebb közölt a Tiktok-videót, és rájössz, milyen egyszerűen készíthetünk egészségesebb gumicukrot, mint a bolti, mindössze három összetevőből.

Egészséges gumicukor karácsonyra? Itt a titkos recept

Egy deci 100 százalékos almalevet forrásig melegítünk, majd hozzáadjuk egy másik deci almát. Ehhez adunk egy csomag zselatint, alaposan összekeverjük, és mielőtt forrni kezdene, levesszük a tűzről. Ekkor hozzáadjuk a zselatinos almalevet, majd egy evőkanál mézet, amit szintén alaposan összekeverünk. Ezt a keveréket beleöntjük a szilikon formákba, majd betesszük egy órára a hűtőbe. Fontos megjegyezni, hogy ez a módszer bármilyen gyümölcslével működik, és teljesen mindegy, milyen formába öntjük, csak az szükséges, hogy szilikonos legyen.

A többiről meséljen a videó:

@viviengyetvai Gumicukor 3 összetevőböl. ? #recipe #recept #gumicukor #gumicukorrecept #anyaalkot #neked #sasm #foryou #fy #fyp #nekedbe #nekedbelegyen #fypシ #viral #anya #mom #momsoftiktok #kids #gyerek #CapCut ♬ That Couch Potato Again - Prod. By Rose

Szinte bármilyen ízben készíthetsz macikat, kombinálva a frissen facsart vagy pürésített gyümölcsökből. Hogy mennyire lesz édes, vagy milyen ízű lesz, csak rajtad múlik. Adagold az összetevőket kedved szerint. Az elkészítésben segítség lehet egy korábbi Hellovidék-cikkünk is, ahol további tippeket is találsz, ITT!)

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gumicukor

recept

elkészítés

gumimacik

tiktok-videó

recept

édesség

karácsonyi meglepetés