Itt az új Guinness rekord: ismét Sajóvámosé a leghosszabb kolbász!

HelloVidék   
  Megosztom
Itt az új Guinness rekord: ismét Sajóvámosé a leghosszabb kolbász!

Nem akármilyen eredményt állítottak fel február 3-án éjfél után néhány perccel a X. Vámos-Toros Nap “felvezetőjeként” Sajóvámoson, ahol egy 3972 méter hosszú kolbásszal új Guinness rekord született.

Váradi Lajos, Sajóvámos polgármestere, X. Vámos-Toros Nap főszervezője már előre jelezte, hogy határozott szándékuk, hogy a fesztiválon Győrvártól visszahódítják a „leghosszabb kolbászt töltők” hazai és világcímét, amelyet 2020. február 1-jén 2732 méteres kolbászukkal a vajdasági Turiától nyertek el. De csak egy hétig örülhettek Magyarország és a világ leghosszabb kolbászát töltő címnek, mert 2020. február 8-án Győrváron, a VII. Vas Megyei Gasztronómiai Fesztiválon, 3490 méter hosszú kolbásszal új Guinness rekord született - számolt be róla a boom.hu.

A szervezőkkel úgy döntöttünk, hogy megkísérelünk új világrekordot felállítani. Az elmúlt napok, órák az új világrekord felállításával teltek el és hamarosan kiderül, sikerül-e visszahódítani a "leghosszabb kolbászt töltők" hazai és világcímét

- mondta Váradi Lajos.

A lap munkatársai a helyszínről jelentették, hogy sikerült az akció: megdöntötték a saját és korábbi rekordot is Sajóvámoson. Újabb Guiness-rekord született. A péntek reggel 7-től péntek éjfél után 4 percig tartó munkában 3972 méter kolbászt sikerült készíteni a szorgos kolbásztöltőknek.

A Farkas Gyula vezette kolbásztöltő csapat 14 tagjára hárult a feladat, hogy megtöltse a rekord hosszú kolbászt. Minőségi alapanyagot használtak be, amely biztosítja a hagyományosan finom sajóvámosi kézműves kolbász megszokott kiváló minőségét. A kolbász töltéséhez, mintegy három tonna fűszeres alapanyagot használtak fel.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gasztro

kolbász

guiness-rekord

rekord