Hekk-ízű fagyival rukkolt elő a cukrász a Balatonnál: te megkóstolnád?

HelloVidék   
  Megosztom
Hekk-ízű fagyival rukkolt elő a cukrász a Balatonnál: te megkóstolnád?

Nincsenek sokan a világon, akik húsból készítenek fagylaltot, a balatonmáriafürdői cukrász, Pálfi Attila mégis megpróbálta, írja a Like Balaton. A cukrász egész konkrétan egy hekkfagyit álmodott meg, ami sült halból és más alkotóelemekből áll.


 

Poénból vállalkoztam arra, hogy a kedvenc versenyemre, a Balaton fagyijára elkészítem a hekkfagyit. 2023-ban ugyanis különdíjat nyertem a sajtos-tejfölös lángos fagyival, ami annyira bejött, hogy azóta is részét képezi a Vitorlás Fagyizó kínálatának

– mondta a likeBalaton.hu-nak Pálfi Attila cukrász.

Nem volt egyszerű elkészíteni a hekkfagyit

Mint kiderült, a hekkes fagyi krém alapjában gyümölcscukor is van, de a só és a mustár is szerepel az alkotóelemek között. Ahogy a cukrász elárulta: a szomszédos Gyufa büfében készítik hozzá a sült hekket (a lángos fagyihoz pedig a lángost). Miután a halat megszabadítják a szálkáktól, elkészül egy tejszínes pástétom, amit a fagyival összekevernek és kifagyasztanak.

Pálfi Attila az édesapja által üzemeltetett Florida fagyizó mellett nyitotta meg saját üzletét. A Vitorlás fagyizó idén tavasszal a harmadik szezonját kezdte. Attila több szakmai versenyen is megmérettette magát, legutóbb egy nemzetközi versenyen 6. lett a mangó fagyijával, ahol kötelezően ezzel a gyümölccsel kellett valami újat alkotni - írta a lap.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

fagyi

hekk

balaton