Unod a tökfőzeléket? Íme, a hamis zakuska zseniálisan egyszerű receptje

MTI   
  Megosztom
Unod a tökfőzeléket? Íme, a hamis zakuska zseniálisan egyszerű receptje

Nem szereted, vagy már unod a tökfőzeléket, próbáld ki ezt! A TikTok videók rengetegében találtunk rá erre a villámgyorsan elkészíthető, hamis zakuszka receptre, aminek bizony a főzőtök az alapja.

A zakuszka egy hagyományos balkáni étel, amely különösen népszerű Romániában és Bulgáriában. Ez egy zöldséges pástétom vagy krém, amelyet leggyakrabban pirítósra, kenyérre kenve fogyasztanak. A zakuszka fő alapanyagai általában padlizsán, paprika, hagyma és paradicsom, de számos variációja létezik, amelyek különböző zöldségeket és fűszereket használnak. Mivel azonban a főzötök állaga nagyon hasonló a padlizsánéhoz, a zakuszka ízét pedig főleg a többi zöldség és a fűszerezés adja, simán kiválthatod vele. Arról nem is beszélve hogy a padlizsán jóval drágább a főzőtöknél, szóval ez egy spórolós recept is. Íme, így készíts:

@greens_of_daisy Ha nem szereted, vagy már unod a tökfőzeléket, próbáld ki ezt!? Hamis zakuszka, amiről eskü meg nem mondod, hogy főzőtök az alapja. Mivel az állaga nagyon hasonló a padlizsánéhoz, a zakuszka ízét pedig főleg a többi zöldség és a fűszerezés adja, simán kiválthatod vele. Arról nem is beszélve hogy a padlizsán jóval drágább a főzőtöknél, szóval ez egy spórolós recept is? Nektek hogy tetszik a recept?? Én nagyon örülök neki hogy eszembe jutott kipróbálni, tuti sokszor készítem majd még. Ti mit készítenétek még főzőtökből?? A tökfőzeléken kívül én még tócsnit szoktam csinálni, de már azt is untuk kicsit ? . . . . . #tök #főzőtök #zöldség #zakuszka #sajáttermés #kertészkedés #hobbikert #recept #házilag #nyárra #zöldségek #pástétom #mutimiteszel #mutimitsütsz #vega #vegán #receptek #egyszerű #olcsó #kaja #ötlet #tipp #receptötlet ♬ Show Me the Good Stuff - Becca Lynn

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

zakuszka

piritós

étel

padlizsán

főzőtök