Valóban kiérdemelte az Ország Tortája címet: mutatjuk, mikor és hol lehet megkóstolni

HelloVidék   
  Megosztom
Valóban kiérdemelte az Ország Tortája címet: mutatjuk, mikor és hol lehet megkóstolni

A modern és hagyományos magyar alapanyagokat ötvöző, különleges süteménnyel ünnepelhetjük az idén Magyarország születésnapját. A Magyarország Tortája címet elnyert, Mákvirág fantázianevű édességet – amely a váci Édes Vonal Cukrászda alkotása – augusztus 19-től vásárolhatják meg az érdeklődők a Szent István Nap rendezvénysorozaton és a kijelölt cukrászüzletekben. Kovács Alfréd cukrászt Zséda, a Szent István Nap nagykövete kérdezte a díjnyertes alkotás alapötletéről és sajátosságairól.

Mára tradíció, hogy az érdeklődők a Szent István Napon kóstolhatják meg először Magyarország Tortáját. A Magyar Cukrász Ipartestület immár tizennyolcadik alkalommal hirdette meg e rangos versenyt az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk tiszteletére. A versenyszervezőknek ezúttal is kiemelt céljuk volt, hogy a megmérettetésre benevezett alkotásokban a modern, egészséges alapanyagok találkozzanak a gazdag magyar cukrászati hagyományból ismert összetevőkkel. Emellett a pályázati feltételek között szerepelt az is, hogy a versenytorták legalább negyven százalékban tartalmazzanak felverteket vagy más tésztarétegeket.

Az idei díjnyertes alkotás, a Kovács Alfréd váci cukrász által megálmodott Mákvirág torta rendelkezik mindezekkel a sajátosságokkal, hiszen olyan hagyományosan magyar összetevők találkoznak benne, mint a mák, a feketeribizli és a mandula.

A cukrász elmondása szerint a Mákvirág tortában a mákos tészta emléke ötvöződik a kertben leszakított fekete ribizlit és friss süteményt kínáló nagymamája emlékezetével. Alkotása egy ízig-vérig mesebeli torta, melyben gyermekkorának meghatározó ízei fogócskáznak: a fehércsokoládé-krém lágy textúrája mellett ott szalad a fanyar fekete ribizli ízvilága, a mandulalisztes-mákos piskóták és a feketeszezámmag-grillázs ropogós élménye is.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

ország tortája

mák

torta

gasztro

szent istván nap