Letarolta a netet ez az új őrület: te kipróbáltad már a savanyított krumplit?

HelloVidék   
  Megosztom
Letarolta a netet ez az új őrület: te kipróbáltad már a savanyított krumplit?

Mindig vannak leleményes szakácsok, akik kísérleteznek a különböző alapanyagokkal. Most, hogy az ősz megérkezett, előkerülnek a kompótok, befőttek, savanyúságok receptjei is. A napokban több helyen is feltűnt a savanyított burgonya receptje, ennek jártunk most utána. Te próbáltál már burgonyát savanyítani? Ha nem, akkor itt az ideje, hogy kipróbáld, hiszen különleges ízét mindenképp érdemes egyszer megízlelni.

Van néhány kérdés, ami biztosan felmerült a savanyított krumpli kapcsán

  • Milyen krumplihoz lenne jó? Bármilyen burgonya; a nagyobbakat szeleteljük, a kisebbek egészben maradhatnak.
  • Mibe pácolnád be? Bármilyen pácoló sólé, amelyet általában használsz.
  • Mennyi idő, mire fogyasztható lesz? Egy-két hét.

Burgonya savanyítás lépésről-lépésre

Miután megjött a kellő lelkesedés a feladathoz, érdemes kipróbálni a krumpli savanyítást. Fontos leszögezni, hogy amire mindig figyeljünk oda, az az, hogy

Körülbelül tíz percig forraljunk egy kiló apró burgonyát (szigorúan csak rövid ideig, hiszen nem akarod, hogy pépes legyen). Ezután összeállítunk egy nagyon egyszerű almaecetes pácot, amihez

Majd ezeket összekeverjük. A kész főtt burgonyákat üvegekbe tesszük, mint bármilyen más savanyúság esetén. Majd a kikevert pácot a burgonyákra öntjük. Ezután 1-2 hét szükséges, hogy beérjenek az ízek. A savanyított burgonya jól passzol lazachoz, de akár salátához, illetve más húshoz tálalva is.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

savanyított krumpli

savanyított burgonya

savanyúság