Mivel kezdd a napot? 4 tökéletes napindító, avagy ilyen a tökéletes reggeli

HelloVidék   
  Megosztom
Mivel kezdd a napot? 4 tökéletes napindító, avagy ilyen a tökéletes reggeli

Mindannyian hallottuk már azt a közmondást, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése, ami pillanatok alatt segít visszapótolni a glükózszintünket, ami nagyban hozzájárul az agyműködésünkhöz, és a fizikai energiaszintünkhöz. Ezenkívül beindítja az anyagcserénket, és segíthet a napközbeni étvágy szabályozásában. Ám az se mindegy, hogy mi kerül az asztalra, a siker titka éppen ezért a kiegyensúlyozott reggeliben rejlik. De mi is az a kiegyensúlyozott reggeli, és milyen összetevőket tartalmaz? Erre kerestük a választ.

A kiegyensúlyozott reggelit jellemzően makrotápanyagok – szénhidrátok, fehérjék és egészséges zsírok – kombinációját alkotja, amelyek hozzájárulnak az étrendhez mikrotápanyagokkal vagy alapvető vitaminokkal és ásványi anyagokkal - mondja Lauren Manaker, dietetikus, hozzátéve, hogy ez a három makrotápanyag a mikroelemekkel kombinálva alkotja a kiegyensúlyozott reggeli négy összetevőjét.

Mint mondja, ezeknek a tápanyagoknak számos előnye van A kiegyensúlyozott reggeliben olyan három makrotápanyag van, ami lassítja az emésztést, hozzájárulva ezzel a jóllakottság érzéséhez, és a stabil energiaszint fenntartásához.

A mikrotápanyagok, mint a vitaminok, ásványi anyagok és növényi vegyületek támogatják az agyat, az immunrendszert, valamint az egészséges energiaszintet. ha van rá mód és lehetőség érdemes kolint, B12-vitamint, D-vitamint és vasat becsempészni a reggelibe

- mondja Manaker, majd hozzáteszi: a növényi alapú élelmiszerek, mint a gyümölcsök, zöldségek, teljes kiőrlésű gabonák, diófélék, magvak és hüvelyesek, különösen gazdag mikrotápanyagok forrásai.

A kiegyensúlyozott reggelinek a módozatainak csak a képzelet szab határt, ennek ellenér mutatunk négy tuti tippet!

Almás-fahéjas chia puding

Azok számára, akik nem érnek rá hosszan reggelizni kiválló választás lehet ez a kombó. Ha kiegyensúlyozott, tápanyagban gazdag, előre elkészített reggeliről van szó, nem lesz sokkal jobb, mint a chia puding.

Ez az almafahéjas puding a benne lévő görög joghurtnak, chia magnak, almának, fahéjnak és diónak köszönhetően összetett szénhidrátokat, egészséges zsírokat és mikrotápanyagokat tartalmaz.

Zöldturmix

A zöld turmixok impozáns tápanyagsűrűségüknek köszönhetően már évek óta divatosak. A fagyasztott bogyós gyümölcsökkel, vagy éppen spenóttal, mandulavajjal, zabtejjel és esetleg fehérjeporral megspékelve könnyen elkészíthető. Mások mellett még hozzadthatunk avokádót is a tartósság növelése érdekében.

Ezek az összetevők lefedik a három makrotápanyag-csoportot, miközben rengeteg mikrotápanyagot, és tartós energiát biztosítanak és támogatják az egészségünket.

Görög joghurt, és gyümölcs, granola

A klasszikus kombináció, a joghurt, a gyümölcs, granola az, ha kiegyensúlyozott reggeliről van szó. A joghurt növeli a fehérjetartalmat, miközben szénhidrátokat és egészséges zsírt is biztosít. A probiotikumokban gazdag tejtermékek.

A granola rengeteg rostot és egészséges zsírokat tartalmaz. A gyümölcsök pedig természetes rostforrások, vitaminok, ásványi anyagok és antioxidánsok, amelyek gyakran hiányoznak a tipikus reggeli kínálatból - teszi hozzá Manaker.

Szeder, és körte

És végül, ha szereti a desszertet reggelire, ez a szeder-körtés reggeli ropogós nem csak finom, hanem kiegyensúlyozott táplálkozást is biztosít. A teljes kiőrlésű búzaliszt, a zab és a gyümölcs összetett szénhidrátokat, míg a napraforgómag és a joghurt megfelel a zsír- és fehérjeszükségletnek.

A diófélék, magvak, gyümölcsök és teljes kiőrlésű gabonák között ez a recept rengeteg mikrotápanyagot is tartalmaz.

A teljes kiőrlésű gabonák lassan szabadítják fel energiát, egyenletes üzemanyag-utánpótlást biztosítva egész délelőtt, segít fenntartani a stabil vércukorszintet

– mondja Manaker.

Forrás: Realsimple.com

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

reggeli

táplálkozás

ételek